Log ind

Log ind info

Fra kongeborg til konferenceslot - Ophold på Hindsgavl Slot

fredag den 6. november kl. 14:00 - lørdag den 7. november kl. 13:00
Hindsgavl Allé 7, 5500 Middelfart
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Klassisk slot møder topmoderne hotelværelser på Hindsgavl Slot - et af landets bedste hotel- og konferencecentre. Oplev slottets fredede bygninger og de storslåede naturomgivelser med slotspark og dyrehave, og overnat i de gamle ko- og svinestalde, som er gennemrestaureret og transformeret til smukke, rustikke hotelværelser.

Hindsgavl Slot. Engang en kongeborg på en slotsbanke ud til Fænøsund. I dag et af landets bedste hotel- og konferencecentre med 100.000 gæster årligt. Det er svært at begribe alt det, der er sket i de mellemliggende 800 år. Ikke desto mindre er det, hvad vi kaster os ud i, når vi dette efterår tager på ophold på Hindsgavl Slot.

På bare 60 minutter koger lokalhistoriker og forfatter Peter Storm krige, konger, borgruiner og ildebrande ned til en komplet historie om Hindsgavl Slot og dets markante placering i danmarkshistorien. Og sammen med restaureringsarkitekt Dorthe Bendtsen ser vi på den transformation, slottets fredede bygninger har gennemgået, og de mange steder, hvor historien stadig titter frem.

Overnatning
Vi skal overnatte i de gamle stalde, som helt frem til 2005 var hjemsted for slottets svin og malkekvæg, men i løbet af de sidste 15 år har gennemgået en omfattende restaurering og nyindretning til moderne hotelværelser. Værelserne er indrettet med en karakteristisk fritstående brusekabine i røde teglsten, og rå vægge i grove genbrugstegl, lyse sandstensgulve og lofter i et bølget hvælv fastholder stemningen af stald.

OBS: Vi kan ikke garantere staldværelser til deltagere, der booker opholdet efter 1. oktober. Disse vil i så fald blive tildelt dobbeltværelser i slotsstil.

Mad og natur
Under opholdet skal vi også opleve køkkenet, som kan håndtere mere end 1000 spisende gæster på samme tid, brillere. Og vi skal nyde de storslåede naturomgivelser, som omkranser slottet: En romantisk slotspark med lysthuse, gamle træer fra omkring 1750 og det skønneste vue ud over Lillebælt, en kæmpe køkkenhave, som forsyner slotskøkkenet med årstidens råvarer, og ikke mindst den store dyrehave med kronhjorte og dådyr, skov, storslåede skrænter og glasklar havluft.

Program 

Fredag
Check ind fra kl. 14
Kl. 15.30-17.00 Velkomst og rundvisning i slotsbygningen, avlslængerne og laden ved restaureringsarkitekt Dorthe Bendtsen. Vi anvender audio guides (trådløse høretelefoner), så det er muligt at holde god afstand uden at det er på bekostning af lyden.
Kl. 18.00 Velkomstbobler i Restaurant Louise i laden.
Kl. 18.30 4-retters middag i Restaurant Louise i laden.

Overnatning

Lørdag
Kl. 08-10 Morgenmad med hjemmelavede lækkerier fra slotskøkkenet.
Kl. 10.00 Check ud.
Kl. 10.30 Lokalhistoriker og forfatter Peter Storm beretter om slottets markante placering i danmarkshistorien, siden det blev opført første gang i 1200-tallet.
Kl. 11.30 Tidligere skovfoged, Niels Kiholm, guider os gennem Hindsgavls smukke dyrehave og deler ud af sin store viden om skoven og dyrene i området omkring Hindsgavl Slot.
Kl. 13.00 Forfriskning i slotsparken og fælles afslutning.

Pris
Prisen pr. person i delt dobbeltværelse er 1.995 kr. for klubmedlemmer / 2.195 kr. for ikke-medlemmer.

Prisen dækker rundvisning, foredrag og guidet tur i dyrehaven, en overnatning med morgenbuffet, middag og velkomstdrink. Drikkevarer til middagen er for egen regning.

Der er et enkeltværelsestillæg på 200 kr. Tillægget afregnes direkte hos Hindsgavl ved tjek ud (se bemærkninger).

Bemærkninger
Arrangementet er ikke egnet for dårligt gående.

Har du særlige krav til maden, bedes du oplyse om dette i notatfeltet ved køb af billetter.

Ønsker du enkeltværelse bedes du ligeledes oplyse om dette i notatfeltet ved køb af billetter.

Arrangementet gennemføres kun ved min. 20 deltagere pr. 8. oktober.

Transport
Det er gratis at parkere ved Hindsgavl Slot.

Flere oplevelser
Benyt lejligheden til at besøge fx Trapholt, Koldinghus eller Clay, når du alligevel er på de kanter.

Om Hindsgavl Slot
Hindsgavls historie går mere end 800 år tilbage, men det nuværende slot er opført i 1784-85 i klassicistisk stil. Hindsgavl Slot, som er fredet, udgør et samlet kulturlandskab med slot, avlsgård, slotspark, køkkenhave, dyrehave, skov m.m. Slottet har været i Realdania By & Bygs eje siden 2003 og er løbende blevet restaureret og transformeret til et af landets bedste hotel- og konferencesteder.
Læs mere om Hindsgavl Slot

COVID-19-retningslinjer på Hindsgavl Slot
- Vask dine hænder tit eller brug håndsprit. Du finder dispensere med håndsprit relevante steder på Hindsgavl Slot.
- Host og nys i dit ærme – ikke dine hænder.
- Hold afstand og udvis hensyn til andre gæster og personalet. Sundhedsstyrelsen anbefaler min. 1 meters afstand.
- Undgå at røre alt for mange ting og steder i løbet af dit besøg.
- Bliv hjemme eller tag hjem, hvis du er syg.
Læs mere om retningslinjerne her