Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Ribe, Vadehavet og verdensarven

lørdag den 6. juni kl. 13:00 - søndag den 7. juni kl. 12:30
Hotel Dagmar, Torvet 1, 6760 Ribe
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Kun få steder i landet findes en så velbevaret middelalderlig bykerne med brostensbelagte gader og gamle bindingsværkshuse som i Ribe. Overalt findes historiske bygninger og mindetavler, som kan kædes sammen med forskellige perioder og berømte personer i byens tusindårige historie.

En af berømthederne er Danmarks store salmedigter, H. A. Brorson. Da han var biskop i byen i 1700-tallet, boede han i byens bispebolig, som dengang var indrettet i Taarnborg. Taarnborg er et af landets bedst bevarede renæssancehuse og indgår i Realdania By & Bygs samling af historiske ejendomme. Vi indleder opholdet med at opleve den næsten 450 år gamle bispegård opført i røde munkesten i krydsforbandt med blyindfattede, småsprossede vinduer, et sekskantet trappetårn og nedløbsrør med dragehoveder. 

Ikke langt derfra ligger Kannikegården (2016), som Lundgaard & Tranberg Arkitekter har bygget på resterne af den middelalderlige Kannikegård, der brændte i 1100-tallet. Huset er bygget til at beskytte ruinerne og rummer faciliteter for menighedsrådet og domkirkens personale.
Vi skal opleve Kannikegården, fordi bygningens arkitektur er helt i særklasse; Den har været nomineret til både Mies van der Rohe-prisen (2017), Brick Award (2018) og prisen som verdens bedste nye bygning i 2018 af Royal Institute of British Architecture.

Lille Ribe rummer ikke blot en, men hele to af verdens bedste nye bygninger. Vadehavscentret (2017), tegnet af Dorte Mandrup Arkitekter, har ligeledes været indstillet til prisen for verdens bedste nye bygning i 2018.
Med tagrør og robinietræ har Mandrup skabt en bygning, der smukt indføjer sig i den storslåede, UNESCO-fredede natur. Vi runder opholdet af med at opleve, hvordan arkitekturen, landskabet og udstillingerne går op i en højere enhed.

Midt på domkirkepladsen, som i 2012 blev fuldstændig renoveret og nyanlagt af Schønherr, ligger det historiske Hotel Dagmar fra 1581, der danner ramme om opholdet.

Program 
Lørdag
Kl. 13.00-13.45 Tjek ind på Hotel Dagmar.
Kl. 13.45-14.00 Gåtur fra hotellet til Taarnborg (300 meter)
Kl. 14.00-15.30 Besøg i Taarnborg. Ejendommen huser i dag et Brorsoncenter drevet af Taarnborgfondet ved præsteparret Bente og Torben Bramming, som viser rundt og byder på kaffe og kage.
Kl. 15.30-16.30 Besøg og fortælling om Kannikegården ved formand for menighedsrådet i Ribe Domkirke, Tage Rosenstand, der sammen med menighedsrådet var bygherre på byggeriet.
Kl. 18.30 3-retters middag på Hotel Dagmar.
Kl. 22.00 Vægterrundgang i Ribe bymidte (valgfrit og gratis). Mødested: Torvet foran Restaurant Weis Stue. Varighed: 45 min. 
Overnatning

Søndag
Kl. 08.00-10.00 Morgenmad og tjek ud.
Kl. 10.00-10.30 Transport til Vadehavscentret på egen hånd
Kl. 11.00-12.00 Rundvisning i Vadehavscentret. Mødested: ved verdenskortet i receptionen.
Kl. 12.30 Arrangementet slutter, men man kan selv gå rundt i udstillingerne eller besøge cafeen. 

Pris
Prisen er pr. person i et delt dobbeltværelse. Prisen indebærer foredrag og rundvisning i Taarnborg, kaffe og kage, rundvisning i Kannikegården, 3-retters middag, overnatning, morgenmad samt entré og rundvisning i Vadehavscentret. Prisen inkluderer ikke drikkevarer til middagen. 
Enkeltværelsestillæg: 350 kr.

Tilmelding
Der er begrænset antal pladser, og tilmelding er nødvendig. Max. to pladser pr. klubmedlem undtaget erhvervsmedlemmer.
Arrangementet gennemføres kun med min. 20 tilmeldte pr. den 1. maj.

Transport og parkering
Transport er på egen hånd.
Der findes flere store parkeringspladser i udkanten af Ribes historiske bykerne:
P-Centrum: Sct. Peders Gade, 6760 Ribe (ca. 3 min. fra Hotel Dagmar)
P-Nord: Saltgade, 6760 Ribe (ca. 10 min. fra Hotel Dagmar)
Der findes en stor parkeringsplads ved Vadehavscentret. 

Adresser
Hotel Dagmar: Torvet 1, 6760 Ribe
Taarnborg: Puggaardsgade 3, 6760 Ribe
Kannikegården: Torvet 13, 6760 Ribe
Vadehavscentret: Okholmvej 5, Vester Vedsted, 6760 Ribe

Bemærkninger
Har du særlige krav til middagen, bedes du oplyse om dette i notatfeltet ved køb af billetter.
Ønsker du enkeltværelse, bedes du ligeledes notere dette i notatfeltet ved køb af billetter. Enkeltværelsestillægget vil blive opkrævet på hotellet ved tjek ud.
Arrangementet er ikke egnet for folk med kørestol eller rollator.

Fotokreditering: Kannikegården og domkirkepladsen: Anders Sune Berg / Schønherr

Arrangementer til dig