Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

ONLINE: Ambergs Ting og Arresthus

onsdag den 21. september kl. 13:00 - 14:00
Online,
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Oplev den nye by Esbjergs imponerende historicistiske Ting- og Arresthus fra 1892, tegnet af arkitekten Amberg og restaureret og nyindrettet i 2013. Realdania By & Byg Klubben og arkitekt Dorthe Bendtsen viser huset frem online og fortæller historien om bygningen, om restaureringen og om arkitekturen. 

På Esbjergs centrale torv ligger Ambergs ting- og arresthus. Det står i dag som et kraftfuldt udtryk for den fremstormende by, der i tiden fra havnen blev anlagt i 1868 voksede eksplosivt. Husets sten, mørtel og spær er håndgribelige resultater af esbjergensernes pionerånd og handlekraft, der også sikrede Esbjerg en plads som selvstændig retskreds, købstad og kommune – huset er ubestrideligt byens hus.

Esbjergs ting- og arresthus er tegnet af arkitekt H.C. Amberg og består af to bygninger, der begge er fredede. Arresten blev brugt indtil 1947. Under 2. Verdenskrig brugte den tyske besættelsesmagt huset. Tinghuset var i brug til 1970, og som de sidste forlod byrådet huset i 1976. Huset er opført i stilen historicisme i den sidste del af perioden med en klar reference til middelalderen. Det imposante bygningsværk står med sit knap 30 meter høje tårn, små spir med finurlige kupler, gesimser og kamtakker som et kraftfuldt udtryk for den fremstormende by, der i tiden fra havnen blev anlagt i 1868 voksede eksplosivt.

Du kan læse mere om Ambergs Ting- og Arresthus

 


 

Sådan deltager du
På dagen for rundvisningen modtager du et kodoeord, som giver adgang til at se rundvisningen på www.realdaniabyogbygklubben.dk/oplev-hjemmefra

Se med når vi sender live kl. 13.00-14.00, og stil spørgmål undervejs. 

Se rundvisningen, når det passer dig
Onlinerundvisningen bliver optaget og kan ses af tilmeldte i op til 24 timer efter, at vi har sendt live.

Har du spørgsmål om onlinerundvisninger?
Find svar under kundeservice eller kontakt os på klub@realdaniabyogbyg.dk  / Telefon 70 11 06 06

Arrangementer til dig