Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Det Harboeske Enkefruekloster

onsdag den 24. april kl. 12:30 - 13:30
Stormgade 14, 1470 København K
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Oplev den fredede barokbygning midt i København med 15 lejligheder, festsal og gamle dasser, som i mere end 270 år har været hjem for enkefruer.

Når man træder ind ad porten til "klosteret" ude fra den larmende Stormgade, føler man sig pludselig henført til en anden, forgangen, tid. Her bliver man mødt af barokke trapper, forgyldt træværk, brystpaneler, gamle dasser og en festsal med fyrstelige portrætter.

Det Harboeske Enkefruekloster er en af Danmarks vigtigste barokejendomme med enestående kulturhistorisk værdi. 

Den oprindelige bygning blev opført i 1663-69 og har overlevet adskillige brande, bombardementer, krige og om- og tilbygninger under ledelse af nogle af tidens fremmeste arkitekter. Men historien, der knytter sig til bygningen, er mindst lige så interessant.

Lige siden 1735 har den været tilflugtssted for enlige kvindeskæbner, som risikerede social deroute efter mandens død. Meget har ændret sig siden 1700-tallet, og beboerne behøver ikke længere at være "trængende og gudfrygtige”, men funktionen som enkefruekloster er med en del modifikationer opretholdt.

Ejendommens vedligeholdelsesmæssige tilstand nærmede sig ved Realdania By & Bygs overtagelse i 2006 et uopretteligt forfald, men efter to års gennemgribende restaurering står klosteret igen med værdighed i bybilledet.

Program
Du oplever en eller to lejligheder, festsalen, gæsteværelset og motionsrummet samt loftrummet.
Arkitekturformidler i Realdania By & Byg Mette Rabølle Sørensen giver en introduktion til arkitekturen, den gennemgribende restaurering og livet i enkefrueklostret gennem tiden. Tilgængelighed
Ejendommen er i flere etager og har ingen elevator. Arrangementet er derfor ikke egnet til gangbesværede, kørestols- eller rollatorbrugere.

Arrangementer til dig