Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Dyrehave Mølle – historiens vingesus i Nyborg

torsdag den 15. august kl. 17:00 - 18:00
Dyrehavevej 84, 5800 Nyborg
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Træd ind i et 25 meter højt, fynsk stykke danmarkshistorie fra 1858, når vi besøger Dyrehave Mølle i Nyborg, der er en af landets bedst bevarede af sin slags. På rundvisning i det fredede anlæg får du fortællingen om møllen og bevaringen af et stykke dansk arkitektur- og industrihistorie. I samarbejde Østfyns Museer.

Med sine syv lofter og 25 meters højde rager Dyrehave Mølle op i landskabet omkring Nyborg. I mere end 150 år har den markante gallerimølle været en del af fortællingen om fynske fødevarer og om et erhverv, der i dag næsten er gået i glemmebogen.

I dag er møllens galleri udskiftet, tandhjulene gennemgået og møllestenens stråler hugget skarpe, så møllen igen kan male mel. Det tidligere magasin er indrettet som kontor og fællessal, og garage samt stuehus er omdannet til dobbelthuse med lejligheder.

Sammen med historiker Ditte Larsen fra Østfyns Museer, og Troels Jeppesen, teamleder i Realdania By & Byg, kommer du på rundvisning rundt i mølleanlægget, som Realdania By & Byg restaurerede i 2018-2021. Undervejs hører du om møllens historie og opbygning og Realdania By & Bygs engagement i at sikre det historiske anlæg for fremtiden.

Om Dyrehave Mølle
Dyrehave Mølle er et kulturmiljø og et væsentligt arkitektonisk vidnesbyrd om udviklingen af Danmark fra landbrugs- til videnssamfund. Møllen er fredet og indgår i Realdania By & Bygs samling af ca. 60 historiske ejendomme, som repræsenterer dansk bygningskultur gennem 500 år og er med til at fremme den levende bygningskultur. Læs mere om Dyrehave Mølle.

Om Østfyns Museer
Østfyns Museer driver Dyrehave Mølle og formidler mølle- og fødevarehistorie i og omkring Nyborg Slot, by og opland. Læs mere på Museum Østfyns hjemmeside om Nyborg Slot og Dyrehave Mølle.


Tilgængelighed
Arrangementet er ikke egnet for kørestolsbrugere eller dårligt gående.

Parkering
Det er ikke muligt at parkere på ejendommen. Du kan parkere ved Nyborg Marina. Find p-plads ved Griffensund. Herfra er der 300 meter til Dyrehave Mølle. Se kort her. 

Arrangementer til dig