Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

MiniCO2 Etagehus TRÆ – det færdige byggeri

onsdag den 21. februar kl. 15:00 - 16:00
Kongensstræde (mellem Fynsgade og Oldenborggade), Kanalbyen, 7000 Fredericia
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Etagedæk. Facader. Isolering. Vinduer. Alt sammen med brug af træ. I MiniCO2 Etagehus TRÆ har vi undersøgt, hvor langt vi kan komme med brug af mest muligt træ, når vi bygger i højden. Og ikke mindst – hvordan kan CO2-udledningen minimeres mest muligt? Kom med til Fredericia og få svar, når vi besøger det færdige byggeri.

Hvad betyder det for konstruktion, arkitekturoplevelse, indeklima, akustik, brandrisici, ressourceforbrug og byggetid, hvis man bygger en boligejendom i fem etager med træ som det altoverskyggende materiale?

Projektchef og arkitekt Jørgen Søndermark viser rundt i Realdania By & Bygs udviklingsbyggeri MiniCO2 Etagehus TRÆ i Fredericia, som netop er færdigbygget, og fortæller om erfaringerne fra projektet, og hvordan brug af træ kan bidrage til mere klimavenligt byggeri.

Undervejs kan du høre om:

  • Træ som materiale i en femetagers boligejendom: hvilke fordele og udfordringer har det givet – for eksempel i forhold til brand og akustik?
  • Hvilke nye løsninger er der blevet udviklet til MiniCO2 Etagehus TRÆ – hør bl.a. om et etagedæk med biobaseret isolering og sand.
  • Hvorfor har Realdania By & Byg igangsat en stribe udviklingsbyggerier i Kanalbyen i Fredericia?


Rundvisningen finder sted som optakt til åbent hus den 6. marts 2024.

MiniCO2 Etagehus TRÆ er det første af tre ”materialehuse”, som Realdania By & Byg opfører – TEGL og BETON husene er under hhv. opførelse og planlægning.

Bemærk: Alle klubmedlemmer kan deltage i arrangementet. Der afholdes også en online rundvisning samme dag.Byggematerialer og
CO2-aftryk
Byggebranchen er en af de største udledere af CO2. Skal vi ændre på det, kræver det forandringer i mængden og måden, vi bygger på og de materialer, vi anvender.

Med MiniCO2 etagehusene vil Realdania By & Byg levere ny viden og bidrage til debatten om, hvordan byggebranchen kan bygge mere klimavenligt.  

Læs mere om MiniCO2 Etagehusene her.


Parkering
Vi henviser til parkeringspladsen overfor Fynsgade 53 eller gadeparkering i området.

Arrangementer til dig