Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Åbent hus MiniCO2 Etagehus TRÆ og DIGITAL

onsdag den 6. marts kl. 14:00 - 17:00
Kongensstræde (mellem Fynsgade og Oldenborggade), Kanalbyen, 7000 Fredericia

Hvordan kan CO-udledningen reduceres i byggeriet? Kom til åbent hus i Fredericia og oplev de to første udviklingsbyggerier, som skal være med til at skabe ny viden og nye løsninger til at bygge mere effektivt og klimavenligt.

Realdania By & Byg inviterer alle interesserede til at opleve de to udviklingsbyggerier MiniCO2 Etagehus TRÆ og MiniCO2 Etagehus DIGITAL og få indblik i erfaringer og resultater fra projekterne.

De to boligejendomme i fem etager repræsenterer hver sin tilgang til at begrænse byggeriets forbrug af CO2 og ressourcer. Det ene hus er bygget mest muligt i træ og med så lavt CO2-forbrug som muligt. Det andet er opført med fuld fokus på at minimere ressourceforbrug og spild ved hjælp af effektive samarbejdsprocesser og it-værktøjer i forberedelsen af byggeriet.

Udviklingsbyggerierne er de første to af i alt fem boligejendomme, som Realdania By & Byg opfører i Kongensstræde i Fredericia, og som samlet  skal vise nye veje til at reducere klimaaftrykket fra nybyggeri.

Til åbent hus kan du:

  • Opleve en lejlighed i MiniCO2 Etagehus TRÆ og en lejlighed i MiniCO2 Etagehus DIGITAL
  • Besøge udstillingsteltet med plancher om resultater og erfaringer fra de to udviklingsbyggerier og få indblik i de øvrige udviklingsbyggerier, som Realdania By & Byg har igangsat i Kongensstræde.
  • Møde projektfolkene bag byggerierne.

Alle interesserede er velkomne. Arrangementet er gratis og kræver ikke tilmelding.


Parkering

Man kan IKKE parkere på byggepladsen. Men der er flere parkeringspladser og et enkelt parkeringshus i området samt gadeparkering. Bemærk at al parkering i området er betalingsparkering. Se parkeringsmuligheder på dette kort.Er du særligt interesseret i de faglige aspekter i træhuset?

Bemærk at vi den 18. marts afholder erhvervsarrangement for fagfolk med indlæg og rundvisning i træhuset. 


Nye veje til at reducere klimaaftrykket

Materialer: Hvilke materialer skal vi bygge med, hvis vi skal reducere klimaaftrykket fra nybyggeri og samtidig bygge funktionelle og komfortable boliger? Det undersøger Realdania By & Byg ved at opføre og sammenligne tre boligejendomme, som bygges med hver deres dominerende materiale: TRÆ, TEGL og BETON.

Træhuset er det første de tre huse, som er færdigbygget. TEGL og BETON husene er hhv. under opførelse og under planlægning.

Læs mere om MiniCO2 Etagehus TRÆ

Proces: Hvordan kan spild i byggeprocessen og byggefasen reduceres, så ressourceforbruget (både materiale og tid) kan nedbringes? Det undersøger Realdania By & Byg i to boligejendomme, hvor hhv. digitalisering og præfabrikation er i fokus. Målet er at begrænse CO2-udledningen fra byggepladsen ved at minimere transport af materialer til byggepladsen samt energiforbrug og spild i byggefasen.

MiniCO2 Etagehus DIGITAL er færdigbygget og byggeriet med fokus på præfabrikation er under planlægning.

Læs mere om MiniCO2 Etagehus DIGITAL

Sammenligning
For at kunne sammenligne de fem byggerier, opføres de under enslydende vilkår: De bliver ens i størrelse (et samlet, opvarmet bruttoareal på ca. 600 m2 i fem etager og med 5 boliger), får samme geografiske orientering og bygges under samme lokalplan. Alle ejendommene opføres til bæredygtighedscertificeringen DGNB Guld og skal efterfølgende lejes ud.

Arrangementer til dig