Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

MiniCO2 Husene - Det Foranderlige Hus

Det Foranderlige Hus tager fat på den udfordring, at et hus typisk gennemlever mange ombygninger i løbet af sin levetid i takt med, at familien vokser og nye behov opstår. Hver gang materialer udskiftes, udledes der CO2. For at imødegå denne udledning kan Det Foranderlige Hus f.eks. ved hjælp af skydedøre ændre funktioner og indretning – uden tilførsel af nye materialer.

Af: Birgitte Kleis (2013)

49,00 kr.

I Nyborg har Realdania Byg opført MiniCO2 Husene. Projektet består af seks parcelhuse, der hver på sin måde har forsøgt at reducere CO2-forbuget i henholdsvis opførelsen, driften eller vedligeholdelsen af et parcelhus. 

Det andet hus i rækken hedder Det Foranderlige Hus. Huset tager fat på den udfordring, at et hus typisk gennemlever mange ombygninger i løbet af sin levetid i takt med, at familien vokser og nye behov opstår. Hver gang materialer udskiftes, udledes der CO2. For at imødegå denne udledning kan Det Foranderlige Hus f.eks. ved hjælp af skydedøre ændre funktioner og indretning – uden tilførsel af nye materialer.

Konstruktionen i Det Foranderlige Hus udleder 10 % mindre CO2 end referencehusets – 4,5 overfor 5 kg CO2/m2/år. Det betyder, at besparelserne fra typiske forandringer på 50 % (1 over for 2 kg CO2/m2/år), ikke har kostet ekstra CO2 på husets materialer. Faktisk giver bla. en mere forandringsparat klimaskærm i porebetonblokke en lille CO2 gevinst.

Hæftet er det andet i rækken af en serie om hvert hus i projektet. 

Hæfte, 34 sider rigt illistreret.

Allerede klubmedlem?

Klubbens medlemmer handler altid til klubpris.

Skal du være med i vores arkitekturklub?

Eksklusive arrangementer i hele Danmark, kun 199 kr. om året.

Bliv medlem