Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

MiniCO2 Husene - Det vedligeholdelsefri hus, tradition

De Vedligeholdelsesfri Huse fokuserer på vedligehold og levetid og undersøger, hvor meget CO2 der kan spares, når et hus er udført på en sådan måde, at det kan leve i mindst 150 år og klimaskærmen ikke skal vedligeholdes de første 50 år af husets levetid. Det ene hus, som er beskrevet i dette hæfte, er opført i traditionelle materialer som har bevist deres lange levetid. Det andet hus er opført i nye materialer, som forventes at have lang levetid.

Af: Birgitte Kleis (2014)

49,00 kr.

I Nyborg opfører Realdania Byg projektet MiniCO2 Husene, som består af seks parcelhuse, der hver på sin måde søger at reducere CO2-forbuget i henholdsvis opførelsen, driften eller vedligeholdelsen af et parcelhus. Det tredje og fjerde hus i rækken hedder ”De vedligeholdelsesfri Huse”.

De Vedligeholdelsesfri Huse fokuserer på ’vedligehold og levetid’ og undersøger, hvor meget CO2 der kan spares, når et hus er udført på en sådan måde, at det kan leve i mindst 150 år og klimaskærmen ikke skal vedligeholdes de første 50 år af husets levetid. Det ene hus – som er beskrevet i dette hæfte - er opført i traditionelle materialer som har bevist deres lange levetid.  Det andet hus  er opført i nye materialer, som forventes at have lang levetid.

CO2-udledningen fra materialeforbruget til konstruktionens livscyklus i Det traditionelle Vedligeholdelsesfri Hus ligger på linje med et almindeligt gennemsnitshus. Begge ligger på 5 kg CO2/m2/år i en periode på 50 år. Det har med andre ord ikke haft omkostninger på CO2-udledningen at sikre huset en længere levetid og et mindre vedligeholdskrav. Det Vedligeholdelsesfri Hus er dog konstrueret til at kunne stå i 150 år, så husets samlede levetid forventes altså at være 30 år længere end et almindeligt hus’ 120 år.

Hæftet er det tredje i rækken af en serie om hvert hus i projektet. 

Hæfte, 34 sider rigt illustreret.

Allerede klubmedlem?

Klubbens medlemmer handler altid til klubpris.

Skal du være med i vores arkitekturklub?

Eksklusive arrangementer i hele Danmark, kun 199 kr. om året.

Bliv medlem