Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Dyrehave Mølle

Dyrehave Mølle i Nyborg udgør fra top til tå en nærværende og konkret fortælling om en teknologi og et unik stykke danmarkshistorie, der i et landbrugsland som Danmark har været af afgørende betydning. Det hele er nu bevaret for eftertiden, og et nyt kapitel i Dyrehave Mølles historie kan begynde.

Af: Mette Ladegaard Thøgersen og Realdania By & Byg (2021)

199,00 kr.

I over 160 år har Dyrehave Mølle tæt ved Nyborg Fjord været et folkekært vartegn for byens borgere og for de besøgende både til lands og til vands. Engang var vindmøllen én blandt hundredvis af lignende møller, spredt ud over hele landet. I dag er der ikke mange tilbage; industrialisering og stordrift har med tiden overflødiggjort dem, og de fleste er revet ned.

Med Realdania By & Bygs køb og restaurering af den fredede Dyrehave Mølle har en af disse få tilbageværende og velbevarede vindmøller fra midten af 1800-tallet nu fået nyt liv og luft under vingerne, og de øvrige bygninger – stuehuset, garagen og magasinbygningen – er restaureret og omdannet til nye funktioner.

Intet sted har møllen været udsat for hårdhændede reparationer. Tværtimod. Det hele er repareret efter alle møllebyggerkunstens regler og med gode, gedigne materialer. Både møllen, garagen, magasinbygningen og stuehuset har været i samme families eje i over 100 år, og der er til alle tider blevet passet godt på det hele.

Dyrehave Mølle indgår nu i Realdania By & Bygs samling af godt 60 historiske ejendomme, som hver for sig og tilsammen er med til at levendegøre fortællingen om dansk bygningskultur og tjene som eksempler på, hvordan den danske bygningsarv kan levendegøres og fremmes gennem bevaring, forandring og udvikling.

Allerede klubmedlem?

Klubbens medlemmer handler altid til klubpris.

Skal du være med i vores arkitekturklub?

Eksklusive arrangementer i hele Danmark, kun 199 kr. om året.

Bliv medlem