Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

BLOX

Bogen om BLOX fortæller gennem interviews og essays historien om bygningens tilblivelse, grundidé og de mange beslutninger og spørgsmål, der opstår i et projekt, hvor ambitionerne for arkitekturen, byrummet og bygningens liv har været meget høje fra ideen blev født i 2004 til anvendelsen i dag. Det er samtidig historien om Københavns udvikling af havnefronten som en af byens vigtigste rekreative rum.

Af: Kristoffer Lindhardt Weiss (2018)

299,00 kr.

I 2018 åbnede BLOX på havnefronten i København, tegnet af den hollandske tegnestue OMA, finansieret af Realdania og bygget af Realdania By & Byg. 

Bogen om BLOX fortæller gennem interviews og essays historien om bygningens tilblivelse og grundidé. Det er en grundig indføring i de mange beslutninger og spørgsmål, der opstår i et projekt, hvor ambitionerne for arkitekturen, byrummet og bygningens liv har været meget høje fra ideen blev født i 2004 til anvendelsen i dag. Det er samtidig historien om Københavns udvikling af havnefronten som en af byens vigtigste rekreative rum.

Partner i tegnestuen OMA; Ellen van Loon fortæller om arkitekternes tanker om huset og det endelige design. Administrerende direktør i Dansk Arkitektur Center, Kent Martinussen, giver læseren et indblik i det liv, der leves i bygningen og den ramme om udstillinger og ny viden, som BLOX mere end noget andet repræsenterer. Professor Carsten Thau skriver om Bryghusgrundens rige historie. Den amerikanske kritiker Aaron Betsky giver læseren en introduktion til OMA’s arbejde med byen og bygninger i byen.

Bogen indeholder omfattende fotografisk materiale, arkitekturtegninger, processkitser m.m. 

Forfatter: Kristoffer Lindhardt Weiss
Sprog: Dansk
Sideantal: 256 s.
Indbinding: Indbundet

 

Allerede klubmedlem?

Klubbens medlemmer handler altid til klubpris.

Skal du være med i vores arkitekturklub?

Eksklusive arrangementer i hele Danmark, kun 199 kr. om året.

Bliv medlem