Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Byggefællesskaber - beboerdrevet boligbyggeri i byudvikling

Levende og mangfoldige byer opstår bedst gennem variation i arkitektur, byfunktioner og boligformer - og et nyt bidrag til mangfoldigheden er boligprojekter, hvor beboerne selv er bygherre. Publikationen belyser gennem temaartikler og interviews, hvordan byggefællesskaber kan bidrage til kvaliteten i byerne, samtidig med at den sætter fokus på organisering, finansiering og byggeproces i de beboerdrevne projekter.

Af: Realdania By & Byg (2019)

99,00 kr.

”Byggefællesskaber - beboerdrevet boligbyggeri i byudvikling” handler om byggefællesskaber som et bidrag til levende og mangfoldige byer.

Mens fænomenet – at grupper af borgere går sammen om at bygge deres boliger i fællesskab - er udbredt og i høj grad sat på form i Tyskland, er det knap så rodfæstet i Danmark. Men interessen synes at være stigende, og de første tiltag til at lade sig inspirere af den tyske model er i gang.

I publikationen fortæller flere byudviklere, hvordan man kan arbejde med bygge-fællesskaber som et kvalitetsskabende element i udvikling af byerne – og advokater og repræsentanter for banker og realkredit viderebringer deres erfaringer med finansiering af de beboerdrevne byggerier. Endelig sætter arkitekter fra et par danske tegnestuer fokus på processen omkring selve byggeriets tilblivelse.

63 sider med mange illustrationer.

Allerede klubmedlem?

Klubbens medlemmer handler altid til klubpris.

Skal du være med i vores arkitekturklub?

Eksklusive arrangementer i hele Danmark, kun 199 kr. om året.

Bliv medlem