Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Åbent hus på Gelsted Station

søndag den 4. februar kl. 12:30 - 16:00
Banevolden 4, 5591 Gelsted

Oplev stemningen i en klassisk stationsbygning fra jernbanens guldalder i Danmark. Realdania By & Byg inviterer alle interesserede til se resultaterne af to års arbejde med bevare, genskabe og nyindrette stationsbygningen fra 1911 i den vestfynske stationsby Gelsted.

"Gå ikke over sporet, der kommer tog" skratter ud af højtaleren på perronen - uændret de sidste mange år. Men i selve stationsbygningen i Gelsted er der de sidste to år sket store forandringer, som du kan opleve til åbent hus.

Alle interesserede er velkomne. Arrangementet er gratis og kræver ikke tilmelding.

Den 7. august for 112 år siden kunne de første rejsende træde gennem glasdørene til den farverige ventesal med bemalede bjælkelofter, bænke og en loftshøjde på fire meter. Nu kan du komme træde ind både ventesal, stationsforstanderens lejlighed med originale detaljer og statelige stuer malet i stemningsfulde og tidstypiske farver samt det omdannede signalskur og tørregård og det uberørte pakhus.

>> Kør med veterantog fra Odense til åbent hus på Gelsted Station >> se her
  

Gelsted Station var porten til verden
Da stationsforstanderen i 1911 åbnede dørene til den nye stationsbygning, der er tegnet af DSB’s chefarkitekt Heinrich Wenck, blev Gelsted en del af det stadigt mere fintmaskede net af stationer, som skød op over hele landet i tiden fra 1860’erne til 1920’erne. 

På perroner over hele landet blev der læsset Lurpak, bacon og forarbejdede varer, som blev sendt til byerne eller ud i verden. Jernbanerne var med til at sikre succesen for både andelsbønder og fabrikanter og forbandt Danmark med verden på en måde, der aldrig var set før.

Realdania By & Byg har sikret den autentiske stationsbygning for eftertiden, så den kan bidrage til at levendegøre fortællingen om jernbanens betydning i Danmark gennem tiden. Lær mere om restaueringen, og se film & fotos.
  

Vil du have alle fortællingerne med?
Kom med på guidet (online eller fysisk) rundvisning allerede den 31. januar.


 

Find vej
Toget kører lige til arrangementet. Planlæg din rejse her.

Parkering
Der er en offentligparkeringsplads ved stationen.

Tilgængelighed
Der er mulighed for niveaufri adgang til Stationsbygningens stuetage.

Arrangementer til dig