Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Foredrag om arkitekten Vilhelm Lauritzen

onsdag den 8. november kl. 16:30 - 18:30
Store Kannikestræde 10A, 1169 København K
NB: Arrangementet kræver tilmelding


Arrangementet er flyttet til den 20. marts 2024 - se her

Radiohuset, Folket Hus og Københavns første Lufthavnsterminal. Arkitekt Vilhelm Lauritzen har sat store aftryk på dansk arkitektur lige fra sine tidlige år i faget. Som 60-årig tegnede han sit eget hus i Hellerup - et stilsikkert og meget personligt bud på en bolig.

Kom til foredrag med Realdania By & Byg Klubben, når forfatter til flere bøger om Vilhelm Lauritzen, cand.phil. Christian Bundegaard, fortæller om arkitekten, hans værker og ikke mindst hans eget hus i Hellerup.

For Vilhelm Lauritzens generation af arkitekter betød det moderne helt konkret 'at finde et kunstnerisk formsprog, der på ærlig vis dækkede de krav, man stillede til bygningens funktion'.

Vilhelm Lauritzen var med til at indføre modernismen i Danmark. Hans værkliste rummer arkitektur i både stor og lille skala - og iblandt er nogle af vores mest ikoniske værker fra det 20.århundrede:

  • Københavns første lufthavnsterminal - kendt som Vilhelm Lauritzen Terminalen.
  • Folkets Hus, der i dag kaldes VEGA.
  • Radiohuset på Frederiksberg.
  • Og mange flere…


For Vilhelm Lauritzen gjaldt det høje krav om at forene det funktionelle med det æstetiske i samme greb, både når han byggede til de mange og til sig selv, som han gjorde det i 1958, hvor han opførte sit eget hus på Bernstorffsvej i Hellerup.

Realdania By & Byg købte Vilhelm Lauritzens eget hus i 2022 - året hvor Vilhelm Lauritzens tegnestue kunne fejre sit 100-års jubilæum.

I efteråret 2023 udgiver Realdania By & Byg hæftet 'Vilhelm Lauritzens eget hus' i serien om Arkitekternes egne huse. Hæftet er skrevet af forfatter, cand.phil. Christian Bundegaard, der også har forfattet bogen 'Moderne i 100 år - Vilhelm Lauritzen Arkitekter' i anledning af tegnestuens jubilæum samt monografien 'Finn Juhl. Liv, værk, verden'.

På denne aften fortæller Christian Bundegaard om Vilhelm Lauritzen og hans eget hus i Hellerup med reference til hans andre værker. Det vil være muligt at købe hæftet om huset, og Realdania By & Byg Klubben byder på en kop kaffe undervejs.

Læs mere om Vilhelm Lauritzens eget hus

Tilgængelighed
Holbergsalen i Admiral Gjeddes Gaard ligger på 1. sal, og der er ikke en elevator. Derfor er arrangementet ikke egnet for kørestolsbrugere.  

Find vej

- Nærmeste S-tog station er Nørreport

- Nærmeste Busstop er i Nørregade, Universitetet.

- Der er ikke mulighed for at parkere på ejendommen. Man kan benytte offentlige p-pladser omkring Vor Frue Kirke, p-kælderen under Isreals Plads eller BLOX. 

Billeder venligst udlånt af Vilhelm Lauritzen Arkitekter. Kreditering til ophav og ejere: Rasmus Hjortshøj, Vilhelm Lauritzen, Det Kgl. Bibliotek og Rune Buch. 

Arrangementer til dig