Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Foredrag: Maling, farver og teknikker i 1900-tallets arkitektur

onsdag den 26. oktober kl. 16:30 - 18:00
Jarmers Plads 2, 1551 København V
NB: Arrangementet kræver tilmelding

For Realdania By & Byg starter og slutter en restaurering gerne med farver. Først med besøget af konservatoren, der lag for lag afdækker en bygnings historiske farver. Og sidst med malerens omhyggelige arbejde med at finde frem til den helt rigtige tone, der skal til for at genskabe et rum eller et udtryk. I selskab med konservator ved Nationalmuseet Johanne B. Mogensen dykker Realdania By & Byg Klubben ned i malingens verden.

Fælles for Realdania By & Bygs ejendomme opført efter år 1900 er den revolutionerende udvikling, som ikke alene satte sit præg på arkitektur og byggeindustri men så sandelig også på malematerialer og -teknikker.

Farver og maling - eller fraværet heraf - er afgørende for vores oplevelse af og velbefindende i ny som ældre arkitektur. Det er stemningsskabende og definerende for ikke alene oplevelsen men også for en bygnings historie.

Realdania By & Byg Klubben har bedt konservator ved Nationalmuseet Johanne Bornemann Mogensen, fortælle om sit arbejde med historiske maling og farver – der også indebærer afdækning af flere af Realdania By & Bygs ejendomme som Viggo Møller-Jensens eget hus og Ejnar Ørnsholts eget hus.

På baggrund af farvearkæologiske undersøgelser af 1900-tallets malede arkitektur, interviews med malerfagets aktører og historiske vidner og en indsamling og undersøgelse af historisk kildemateriale, udkom Johanne B. Mogensen i maj 2022 med bogen: Malet, Maling, farver og teknik i 1900-tallets arkitektur. Foredraget vil give et indblik i bogens emne.

Program
Velkomst ved Realdania By & Byg. Herefter fortæller Johanne B. Mogensen med udgangspunkt i sin seneste udgivelse om maling, farver og teknikker i 1900-tallets arkitektur. Vi holder en kort pause undervejs og byder også på en kop kaffe.

Tilmelding
Der er begrænset antal pladser, og tilmelding er nødvendig. Max. to pladser til klubpris pr. medlem undtaget erhvervsmedlemmer.

Tilgængelighed
Jarmers Plads 2 er tilgængelig for alle. Vi vil dog gerne på forhånd vide, om du har særlige behov ift. Mobilitet. 

Parkering
Det er ikke muligt at parkere en bil på ejendommen. Vi anbefaler cykel eller offentlig transport. Ejendommen Jarmers Plads 2 ligger meget tæt på både Hovedbanegården, Nørreport og Vesterport station. 

 

 

Arrangementer til dig