Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()
Halldor Gunnløgssons eget hus

Et mesterværk til to - Halldor Gunnløgssons eget hus

tirsdag den 29. august kl. 14:00 - 15:00
Rungsted Strandvej 68, 2960 Rungsted Kyst
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Ét stort rum. Ingen børneværelser. Ganske lidt inventar. Fuld og uhindret panoramaudsigt over Øresund. Arkitekt Halldor Gunnløgssons eget hus fra 1958 er en enkel og elegant sort æske tegnet til to personer, to elskende, og et af de mest raffinerede enfamiliehuse fra perioden. 


FLERE RUNDVISNINGER PÅ DAGEN - SE UNDER "TIDSPUNKT"


”Det er et af Nordens mest elegante huse og et af de vigtigste huse, der er bygget i de sidste 100 år.”

Sådan omtaler arkitektureksperten Michael Sheridan det hus, som arkitekten Halldor Gunnløgsson i 1958 byggede til sin kone Lillemor og sig selv, i bogen ”Mesterværker”. 

Huset, som er opført på en attraktiv strandgrund ved Rungsted Kyst, var en provokation, da det blev bygget; det er i princippet ét stort rum med transparente glasvægge og panoramaudsigt. Når man står i stuen, er Øresund lige udenfor, og fornemmelsen af havet bliver endnu kraftigere af, at gulvet overalt i huset er belagt med grågrønne marmorfliser.

Arkitektens hjem rummer kun ganske lidt inventar, for arkitekturens renhed og samspillet mellem ude og inde var nok i sig selv, mente Gunnløgsson. Kontor, børneværelser eller gæsteværelse er der heller ikke noget af; det er et hus, som er tegnet til to personer, to elskende, så når Halldor Gunnløgssons børn overnattede, måtte de ligge på madrasser på gulvet i stuen.

Gunnløgsson var stærkt inspireret af den internationale modernisme, og huset har et stort slægtskab med nogle af det 20. århundredes mest hyldede værker. Gunnløggsson står desuden bag markante værker som Udenrigsministeriet, Gammel Holte Kirke og Tårnby Rådhus.

Program
Restaureringsarkitekt Dorthe Bendtsen giver en introduktion til huset, arkitekten og restaureringen. Herefter ser vi nærmere på huset, haven og stranden.

Bemærk: Huset er beboet og fremstår møbleret. Tilgængelighed
Huset er i et plan uden dørtrin. Ankomstven til huset sker via skrånende indkørsel med strandsten. Der er et enkelt trin fra omgivelserne op til huset. Haven og stranden kan være en udfordring for brugere af hjælpemidler.

Arrangementer til dig