Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()
Edvard Heibergs eget hus

Fart på farverne hos Edvard Heiberg

torsdag den 7. september kl. 12:30 - 13:30
I.H. Mundts Vej 16, 2830 Virum
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Funktionalismen var langt fra så farveløs, som mange forestiller sig. I Edvard Heibergs hus fra 1924, som regnes for Nordens første funkisvilla, var og er der fortsat fuld knald på farverne. Se selv, når vi åbner dørene til den fredede villa, som normalt er lukket for offentligheden.

Fire rundvisninger på en dag: kl. 12.00 / 13.30 / 15.00 / 16.30 - vælg klokkeslæt i menuen 'Tidspunkt'

Besøger man den norskfødte arkitekt Edvard Heibergs hus, træder man ikke blot ind i et farverigt, stringent univers - man tager skridtet ind i et særpræget hus, som kendere betragter som den første funkisvilla i Norden.

Det gule, kasseformede hus fra 1924 er et enestående vidnesbyrd om et nybrud i nordisk arkitekturhistorie og et monument over blandt andre Le Corbusier og Bauhaus-skolens tidlige indflydelse på byggestilen i Danmark.

Heibergs farveskala er også i bedste Bauhaus-ånd. De ekspressive farver – ude såvel som inde – havde dels til formål at understrege arkitekturen, men de var også et signal til omverdenen om, at her boede rationelt tænkende mennesker uden fordomme. Heiberg var i 1920’erne og 1930’erne en af kulturkampens bannerførere, og sammen med Poul Henningsen etablerede han Kritisk Revy.

Ligesom Heiberg eksperimenterede med farverne, så tog han også nogle chancer med indretningen. Villaen indeholder et af Danmarks allertidligste eksempler på det fælles alrum, moderne indretning af køkkenet og en stue med ekstraordinær loftshøjde.

Ejendommen er opført som privatbolig i 1924 og fredet i 1987. I 2007-2009 gennemførte Realdania By & Byg en omfattende restaurering for at bringe huset tilbage til sit oprindelige udtryk. Huset er i dag udlejet til beboelse og fremstår møbleret. Jeg vil vide mere om huset

Program
Arkitekthistoriker og projektleder i Realdania By & Byg, Astrid Weiss, giver en fælles introduktion til husets arkitektur, arkitekten og livet i huset samt Realdania By & Bygs restaurering. Herefter ser vi nærmere på huset og haven.
Huset er beboet og fremstår møbleret. Der afvikles flere rundvisninger på dagen.

Tilmelding
Der er begrænset antal pladser, og tilmelding er derfor nødvendig. Max. 2 pladser til klubpris pr. medlem undtaget erhvervsmedlemmer.

Arrangementer til dig