Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

INTRO: Landsted tegnet af Kay Fisker

tirsdag den 4. juli kl. 12:30 - 13:30
Valnøddevænget 10, 3000 Helsingør
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Dristige og dramatiske farver og et vellykket miks af nyklassicisme, engelsk cottage-stil og nordisk byggetradition. Landstedet i Snekkersten fra 1917 er et overbevisende monument over en af de helt store fornyere inden for dansk arkitektur: Arkitekt og professor Kay Fisker 


 FLERE RUNDVISNINGER PÅ DAGEN - SE UNDER "TIDSPUNKT"


De fleste husker ham nok bedst for de store boligbebyggelser som Vestersøhus og Dronningegården i København. Andre vil koble hans navn til det store gule murstensbyggeri, der udgør Aarhus Universitet. Men allerede som 23-årig tegner den senere så betydningsfulde danske arkitekt Kay Fisker et helt særligt landsted i Snekkersten.

I husets arkitektur kombinerer Fisker nyklassicisme og engelsk cottage-stil med nordiske byggetraditioner. Landstedet peger på den måde frem mod Bedre Byggeskik-bevægelsens fremkomst ti år senere og har dermed arkitekturhistorisk betydning som spire for en ny arkitektonisk stilretning.

Landstedet står i dag som et overbevisende monument over en af de helt store fornyere inden for dansk arkitektur – en fornyer, der ikke var bange for at vedkende sig sine historiske rødder.

Det 251 kvadratmeter store hus, der oprindeligt var sommerbolig, blev fredet i 1988. Det har undergået forandringer gennem sin hundredårige levetid, men arkitektens intention er igen meget nærværende, efter Realdania By & Byg i 2014 overtog og restaurerede ejendommen for at tilbageføre husets karakterfuldhed i plan, farve og detalje. 
Læs mere her

Program
Restaureringsarkitekt Dorthe Bendtsen giver en fælles introduktion til Kay Fisker, landstedet, omgivelserne og restaureringen. Derefter ser vi nærmere på huset og haven.
Bemærk: Huset er beboet og fuldt møbleret. Der afvikles flere rundvisninger på dagen.

Tilmelding
Der er begrænset antal pladser, og tilmelding er nødvendig. Max. to pladser til klubpris pr. medlem undtaget erhvervsmedlemmer.


Tilgængelighed
Arrangementet er ikke egnet for kørestolsbrugere eller gangbesværede.

Parkering
Vi henstiller til at parkering af biler sker på Bøgebakken eller Valmuevej. Herfra kan man gå henad Valnøddevænget og op ad den smalle indkørsel til huset.
Se kort over parkeringen
Snekkersten Station ligger 1000 meters gang fra Valnøddevænget.

Arrangementer til dig