Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Ny marmor på Jarmers Plads - halvvejs i processen

onsdag den 21. februar kl. 16:00 - 17:15
Jarmers Plads 2, 1551 København V
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Over 2.500 udtjente marmorplader på Realdanias ni etager høje kontorhus i København er nu nænsomt pillet ned og erstattet af nye med en bedre holdbarhed. Se resultatet og hør om 12 års forberedelse og parløb med Nationalbanken.

Det meste af 2023 var det højmodernistiske 1950’er-kontorhus på Jarmers Plads i København pakket ind i stilladser. Inde bag stål og net har håndværkere de sidste mange måneder udskiftet de gamle og udtjente marmorplader på facaden mod H.C. Andersens Boulevard. 

Nu er der tæppefald, og en vigtig etapesejr er nået: Facadeudskiftningen, der er Realdania By & Bygs største driftsprojekt til dato, er halvvejs i processen. Nu mangler kun facaden mod Ørstedsparken og gavlen mod Nørre Farimagsgade.

Sten og ophæng forvitrer
I mere end 65 år har plader af norsk porsgrunnmarmor – samme slags som på Nationalbanken og Aarhus Rådhus – prydet facaden, og lige så længe har vind, vejr og ikke mindst trafikos langsomt ædt sig ind i sten og ophæng, som forvitrer. Derfor er Realdania By & Byg, der ejer og vedligeholder bygningen, nu i gang med at udskifte marmorpladerne. 

En facadeudskiftning på ni etager og 13.000 kvadratmeter med hundredvis af tunge marmorplader i forskellige formater og tykkelser ordnes imidlertid ikke bare med et snuptag. Alene det at finde den rigtige norske marmor, få den brudt og herefter få pladerne skåret til i de rigtige mål har taget flere år.

Kom helt tæt på facaderenoveringen. Hør om parløbet med Nationalbanken, om materialets fordele, ulemper og levetid og om Realdania By & Bygs resultater og hovedbrud.

Program
Vi ser resultaterne af facadearbejderne i selskab med bygningskonstruktør i Realdania By & Byg, Mikael Vikkelsø Nielsen, der leder facadeudskiftningen.
Inden da giver arkitekturformidler i Realdania By & Byg, Mette Rabølle Sørensen, en introduktion til kontorhusets historie og arkitektur og arbejdet med at skaffe ny marmor, der begyndte helt tilbage i 2008.Tilgængelighed

Arrangementet er for alle. Har du spørgsmål om tilgængelighed, så kontakt os på tlf. nr.: 70 11 06 06 eller mail klub@realdaniabyogbyg.dk 

Parkering og transport
Der er meget ringe parkeringsmuligheder omkring Jarmers Plads. Vi anbefaler parkering i p-huset under BLOX. https://www.blox.dk/
Jarmers Plads 2 ligger midt mellem Vesterport Station og Nørreport Station, og buslinje 5C kører lige til døren. 

Arrangementer til dig