Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()
Hindsgavl Slot

Bag murene på Hindsgavl Slot

fredag den 27. oktober kl. 12:00 - 13:30
Hindsgavl Allé 7, 5500 Middelfart
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Oplev Hindsgavl Slot - et helstøbt arkitekturhistorisk herregårdsanlæg. Restaureringsarkitekt Dorthe Bendtsen viser rundt i slottets fredede bygninger og i de gamle ko- og svinestalde, som er gennemrestaureret og transformeret til smukke, rustikke hotelværelser.


 FLERE RUNDVISNINGER PÅ DAGEN - SE UNDER "TIDSPUNKT"


Hindsgavls historie går mere end 800 år tilbage, men det nuværende slot er opført i 1784-85 i klassicistisk stil. Hindsgavl er et helstøbt arkitekturhistorisk herregårdsanlæg, der står som et vidnesbyrd om de danske herregårdes rolle og udvikling i århundreder.

Sammen med restaureringsarkitekt Dorthe Bendtsen ser vi på den transformation, slottets bygninger har gennemgået - især de seneste 15 år, hvor Realdania By & Byg har stået for en omfattende restaurering, der skulle revitalisere det fredede kulturmiljø.

Oplev stuerne, der ligger ’en filade’ i al deres stemningsmættede lyse 1700-tals-pragt med gyldne lysekroner, kaminer og marmoreringer.

Besøg avlsgården, som helt frem til 2005 var hjemsted for slottets svin og malkekvæg, men som Exners Tegnestue nu har transformeret til moderne hotelværelser i en rå, nordisk stil, og agerumsladen til en mægtig multisal, der i dag danner ramme om store middagsselskaber, koncerter, konferencer og nytårskur.

Bemærk
Fordi Hindsgavl i dag er en aktiv hotel- og konferencevirksomhed, er nogle lokaler muligvis optaget på dagen. Det er dog sikkert, at vi i løbet af rundvisningen kommer indenfor i slotsbygningen, ser et hotelværelse og et mødelokale i kostalden og oplever den enorme lade.

Program
Realdania By & Byg Klubbens Nina Andersen byder velkommen. Herefter viser arkitekt Dorthe Bendtsen slottet og avlsgården frem ledsaget af gode historier.

Tilmelding
Der er begrænset antal pladser, og tilmelding er nødvendig. Max. to pladser til klubpris pr. klubmedlem undtaget erhvervsmedlemmer.

Parkering:

Da Hindsgavl Slot er et aktivt møde- og konferencecenter, henviser vi til at jeres parkering sker på P-pladsen ved Hindsgavl Alle.

Mødested for rundvisningen er ved porten ind til slotsgården, se efter det røde Realdania By & Byg Klubben flag.

Arrangementer til dig