Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Arne Jacobsens ikoniske funkisvilla

tirsdag den 16. april kl. 12:30 - 13:30
Gotfred Rodes Vej 2, 2920 Charlottenlund
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Markant. Kridhvid. Ikonisk. Iøjnefaldende. En frontløber i dansk arkitekturhistorie. Kom med indenfor i stjernearkitekten Arne Jacobsens private hus i Charlottenlund, som han tegnede i 1929.


FLERE RUNDVISNINGER PÅ DAGEN - SE UNDER "TIDSPUNKT


Arkitekternes egne huse står altid og vibrerer på en helt særlig måde. De emmer ofte af en næsten barnlig begejstring for fremtiden og det nye, men samtidig har de noget af det gamle med sig. Det gælder også for Arne Jacobsens hus i Charlottenlund, som han tegnede og opførte til sig selv og sin familie i 1929. 

Indretningen var gammeldags, men ventilationsanlæggene under vindueskarmene, de særlige messingbakker til urtepotter, stålbordpladerne i køkkenet og den skibsagtige jerntrappe til tagterrassen var klare moderne elementer. 

Den markante funkisvilla med sin skarpskårne bygningskrop, flade tage og hvidmalede betonmure er Arne Jacobsens første eksempel på en bebyggelse med inspiration fra funktionalismen, og huset står i dag som et ikon for Jacobsens internationale periode.

Villaen fungerede som hjem og arbejdsplads for Arne Jacobsen frem til 1943, hvor han flygtede til Sverige sammen med tusindvis af andre danske jøder. Bygningen blev fredet i 1987 og er i dag udlejet til privat beboelse. Læs mere om huset

Program
Restaureringsarkitekt Dorthe Bendtsen giver en fælles introduktion til husets arkitektur, arkitekten og livet i huset samt Realdania By & Bygs restaurering. Herefter ser vi nærmere på huset og haven.
Huset er beboet og fremstår møbleret.Tilgængelighed
Huset er ikke egnet for kørestols- eller rollatorbrugere. Husets førstesal er kun tilgængelig via en trappe, som kan være en udfordring for gangbesværede.

Arrangementer til dig