Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Søetatens Pigeskole - historicisme og håndværk per excellence

søndag den 2. juni kl. 11:30 - 13:00
Borgergade 111, 1300 København K
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Søetatens pigeskole fra 1858 er historicisme og håndværk per excellence: fra væggenes mønstrede murværk til loftets udskårne konstruktion; fra klasseværelsernes mættede farver til hallens kuplede hvælv.


FLERE RUNDVISNINGER PÅ DAGEN - SE UNDER "TIDSPUNKT"


 
Derfor skal du med indenfor:

  • Du skal opleve den særlige stemning, de historiske farver og det smukt restaurerede murværk
  • Du kommer tættere på historicismens fortællende arkitektur
  • Du får indblik i Realdania By & Bygs arbejde med at restaurere og sikre bygningskulturen


Søetatens Pigeskole
 i Nyboder i det gamle København er tegnet af arkitekt Bernhard Seidelin i 1858 som en skole for døtre af søetatens folk.

Bygningen er et repræsentativt eksempel fra den tidlige historicistiske periode. De ensartede murflader, den regelmæssige inddeling af facaden og den strenge symmetri kendetegner bygningen udefra. Træder du indenfor, åbner der sig en verden af detaljer. 

Fra hallen med et loft af murede kupler træder den besøgende ind i bygningens store aula med sirlige snedkerdetaljer og fine gipsrelieffer efter Thorvaldsen. De håndværksmæssige detaljer og kvaliteten i materialerne gennemsyrer den gamle bygning fra yderst til inderst. 

En omfattende restaurering
I 2022 kunne Realdania By & Byg sætte punktum for en omfattende restaurering af skolens indre. Formålet med restaureringen var at få bygyninges sjæl og karakter frem i lyset igen, efter at have været gemt godt væk i et halvt århundrede.

En vandring gennem de store klasseværelser er nu en rejse ind i historicismens farveunivers. Under de genfundne lofter med dybe kassetter prydes hvert rum af sin egen stemning fremkommet ved mørke pompejanske kulører som dodenkop, brændt siena og grøn umbra. I aulaen er hvid plastikmaling renset af, så det smukke murværk igen er kommet til syne. 

Program
Restaureringsarkitekt Dorthe Bendtsen tager deltagerne med rundt og fortæller om bygningens historie, arkitektur og restaurering.Tilgængelighed
Søetatens Pigeskole er i to etager, og der er ikke nogen elevator eller lift. 

Parkering og ankomst
Det er ikke muligt at parkere en bil på ejendommen. 
Den nærmeste metrostation er Marmorkirken.  

Arrangementer til dig