Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()
Bertel Udsens eget hus

Arkitekt Bertel Udsens eget hus

tirsdag den 14. november kl. 12:00 - 13:00
Bjælkevangen 15, 2800 Kgs. Lyngby
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Inspireret af arkitekten Frank Lloyd Wright og tidens stærke strømninger fra især USA, skabte Bertel Udsen med sit eget hus i Lyngby en moderne arketype for parcelhuset. Oplev huset, som ”enfamiliehusets fader” i 1956 byggede til sig selv og sin familie.


 FLERE RUNDVISNINGER PÅ DAGEN - SE UNDER "TIDSPUNKT"


Som arkitekt var Bertel Udsen med i dansk arkitekturs elite. Med flere end 300 enfamiliehuse på CV’et og et talent for at tilgodese mange behov på minimal plads var han i 1950’erne og 1960’erne med til at vise helt nye veje for det danske enfamiliehus.

Udsens private hjem i Lyngby, der i dag er fredet, var hans mesterstykke. Husets æstetiske virkemidler er få men velvalgte: det store åbne plan der strækker sig ud fra den centrale åbne pejs, de store vinduespartier, som trækker naturen ind i huset, og de varme cognacfarvede fyrretræslister, der tilfører huset stoflighed og varme og viser kærligheden til skønheden i det simple hos arkitekten.

Huset, som Udsen boede i frem til sin død i 1992, står i dag med den originale planløsning, materialer og farver, som da Udsen boede der. Den lange indbyggede sofa, lamper, fuglebræt og reol, tegnet af Udsen selv, er alle bevaret.

Program
Restaureringsarkitekt Dorthe Bendtsen fortæller om Bertel Udsen, huset og restaureringen. Derefter ser vi nærmere på beboelsesdelen, tegnestuen og haven.

Tilmelding
Der er begrænset antal pladser og tilmelding er nødvendig. Max. to billetter til klubpris pr. medlem undtaget erhvervsmedlemmer.

Tilgængelighed
Huset er i et plan med enkelte trin. Huset er ikke egnet for kørestolsbrugere eller rollatorer.

Om Bertel Udsens eget hus
Huset er opført i 1956 og i 1962 udvidet med en tegnestuefløj, hvorfra store dele af arkitektens øvrige produktion blev skabt. Huset blev i 2003 restaureret af Realdania By & Byg. Det er i dag udlejet til beboelse og fremstår derfor møbleret.
Læs mere her

Arrangementer til dig