Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Riises Landsted - landlig byggestil midt på Frederiksberg

onsdag den 6. september kl. 17:30 - 18:30
Allégade 5, 2000 Frederiksberg
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Oplev et stykke frederiksbergsk arkitekturhistorie: Riises Landsted er en fredet og tidstypisk repræsentant for den landlige byggestil i 1800-tallet, som knytter sig til Allégade - Frederiksbergs ældste gade.

For et par hundrede år siden var Frederiksberg blot en lille landsby ved foden af Valby Bakke med gårde og landsteder og det kongelige sommerslot på toppen.

I landsbygaden, Allégade, fjernt fra den indelukkede støjende og snavsede hovedstad, blev i 1860 opført et nobelt, lille landsted til den danske malermester og kaptajn August Jacob Christian Riise, udsmykket med fine stukdekorationer, bemalede lofter og gipsrelieffer efter originaler af Bertel Thorvaldsen.

Landstedet er i dag fredet og bevaret som en smuk og tidstypisk repræsentant for datidens landlige villabyggeri, som især kom til at præge Frederiksberg.

Placeret tilbagetrukket på grunden med en stor forhave omhegnet af et lavt stakit efterlever landstedet endnu, hvad de mere end 200 år gamle servitutter dikterer for Frederiksbergs ældste gade.

I 2005 blev ejendommen købt og restaureret af Realdania By & Byg. Den har senest huset Alhambra – Museet for Humor og Satire. I dag er den udlejet til Frederiksberg Kommune og anvendes som formidlings- og udstillingssted.

Program
På rundvisningen oplever du huset og haveanlægget. Arkitekturformidler i Realdania By & Byg, Mette Rabølle Sørensen, fortæller om landstedets arkitektur og historien bag det grønne anlæg langs Allégade.

Tilgængelighed
Arrangementet er ikke egnet for kørestolsbrugere pga. et par høje dørtrin.

Bemærk
Riises Landsted er i brug som formidlings- og udstillingsbygning. Ejendommen fremstår lettere slidt, fordi den er i en mellemperiode, hvor den fremtidige funktion overvejes. 

Arrangementer til dig