Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Hovedværker - Herning Højskole

onsdag den 9. november kl. 16:30 - 19:30
Højskolevej 11, 7400 Herning
NB: Arrangementet kræver tilmelding

I 2022 besøger Realdania By & Byg Klubben hovedværker af danske arkitekter, som er repræsenteret i Realdania By & Bygs samling. Tag med til fællesspisning og rundvisning på Viggo Møller-Jensens fredede højskole fra 1961, der lige nu restaureres og omdannes til kulturhotel.

Med sine 14 etager var Herning Højskoles højhus engang den højeste bygning i Midt- og Vestjylland. Det er bygningen langt fra i dag, men den er stadig ikonisk og blev i 2019 fredet på grund af den sjældne modernistiske arkitektur, som arkitekterne Viggo Møller-Jensen og Tyge Arnfred slog stregerne til.

Ligesom Viggo Møller-Jensens eget hus i Kongens Lyngby, som Realdania By & Byg ejer og har restaureret, er højskolebebyggelsen uprætentiøs og skabt med få midler.

Bebyggelsen afspejler tendenser i samtidens arkitektoniske strømninger, som kommer til udtryk i de tunge bygningskroppe, horisontale linjer der brydes af vertikale elementer, store glaspartier, brugen af enkle materialer og synlige bræddeforskallinger i betonen. Og så har kunstneren Paul Gadegaard totaludsmykket højskolens vestibule med farvestrålende kunstobjekter.

Højskolen, der blev stiftet i 1961 som højskole for tekstil- og beklædningsindustrien, er i dag omdannet til kulturhotel. Højskolens spisesal, auditorium, pejsestue og teatersal danner i dag ramme om alt fra koncerter til foredrag, fællessang og kreative workshops. Og i selve højhuset er de tidligere elevværelser ved at blive omdannet til hotelværelser.

Program
Kl. 16.30 Formand for ejerfonden Anne Marie Mau og direktør Maja Füchsel viser rundt og fortæller om højskolens historie, arkitektur, restaurering og nye funktion.
Kl. 18.00 I ægte højskoleånd spiser vi et sæsonbestemt fællesmåltid i spisesalen. Drikkevarer kan tilkøbes for egen regning.

Tilmelding
Gratis afbestilling inden 20. oktober
Ingen refusion ved afbestilling efter 20. oktober

Om Herning Højskole
Højskolen blev stiftet af den fremsynede væver og iværksætter Aage Damgaard, der ønskede at oprette en højskole for de mange ansatte i den blomstrende tekstilindustri, der var i og omkring Herning i 1960’erne. I 1974 blev den omdannet til en almindelig folkeoplysende højskole, og i 2007 blev den nedlagt af økonomiske årsager.
Læs mere om Herning Højskole

I 2017 købte Johannes Jensen og Helle Mau Jensens Fond højskolen for at sikre stedets bygningskultur-, kultur- og familiehistorie. Ejendommen, som er under restaurering, er i dag kulturhotel - et socialøkonomisk projekt, der har til formål at fremme og støtte kunst, kultur, erhverv, iværksætteri og socialt arbejde.
Læs mere om kulturhotellet, der går under navnet Højhuset

Arrangementer til dig