Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Poul Erik Thyrrings eget hus

Poul Erik Thyrrings eget hus stod færdigt i 1971. Huset repræsenterer stilretningen ’brutalisme’, afledt af det franske ’béton brut’: rå beton. Hos Poul Erik Thyrring, blev den rå brutalisme bearbejdet i en mere organisk retning, der favnede både det menneskelige og det stedbundne.

Af: Johannes Hedal Hansen og Realdania By & Byg

129,00 kr.

Poul Erik Thyrrings eget hus stod færdigt i 1971. Huset repræsenterer stilretningen ’brutalisme’, afledt af det franske ’béton brut’: rå beton. Brutalismens arkitekter sværgede til de rå overflader og de synlige konstruktioner, men hos mange af de danske arkitekter, heriblandt Poul Erik Thyrring, blev den rå brutalisme bearbejdet i en mere organisk retning, der favnede både det menneskelige og det stedbundne.

I 2021 købte Realdania By & Byg Poul Erik Thyrrings eget hus for at sikre og bevare det for eftertiden som et væsentligt bidrag til vores fælles kulturhistorie og som et markant udtryk for Poul Erik Thyrrings personlige tilgang til arbejdet med arkitektur. Gennem tre år blev huset gennemrestaureret for at sikre de rå gasbetonvægge, det oprindelige modulkøkken, og facaden af bølgeeternit, der ikke alene repræsenterer stilen og tiden, men også Poul Erik Thyrrings banebrydende tankegang. 

Bogen er skrevet af arkitekt Johannes Hedal Hansen og redigeret af Realdania By & Byg. Den er sat op med nye fotooptagelser af fotograf Helene Høyer Mikkelsen, med billeder fra familien Thyrrings private album og originale tegninger. 

Allerede klubmedlem?

Klubbens medlemmer handler altid til klubpris.

Skal du være med i vores arkitekturklub?

Eksklusive arrangementer i hele Danmark, kun 199 kr. om året.

Bliv medlem