Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Erik Christian Sørensens eget hus i Charlottenlund

Erik Christian Sørensen boede i huset med den tilhørende tegnestue frem til 1969. Som professor på Kunstakademiets Arkitektskole i over 30 år og med markante bygningsværker som Vikingeskibshallen i Roskilde og sit eget hus på Smutvej i Charlottenlund satte han tydelige aftryk i dansk arkitekturhistorie.

Af: Christoffer Harlang og Realdania By & Byg (2021)

129,00 kr.

I over 60 år har det hus, som den danske arkitekt Erik Christian Sørensen i 1955 tegnede til sig selv og sin familie, været en stor inspirationskilde for arkitekter i flere generationer – og ikke uden grund: Det ikoniske enfamiliehus er ikke blot et stærkt personligt udtryk for et modernistisk arkitektursyn; det er også et hus, som imponerer ved en gennemført stringent og modulær opbygning, en fleksibel åbenhed, et sublimt samspil med haven og en elegant brug af træ som det altovervejende byggemateriale.

Da huset i 2005 blev fredet, blev det beskrevet som et hus, der “indtager en væsentlig plads blandt efterkrigsårenes danske enfamiliehuse som ét af de arkitektonisk særligt vellykkede, eksperimenterende pionerarbejder”.

I 2019 købte Realdania By & Byg huset og iværksatte en nænsom restaurering, der har sikret de unikke arkitektoniske og kulturhistoriske værdier for eftertiden.

Allerede klubmedlem?

Klubbens medlemmer handler altid til klubpris.

Skal du være med i vores arkitekturklub?

Eksklusive arrangementer i hele Danmark, kun 199 kr. om året.

Bliv medlem