Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Karen og Ebbe Clemmensens eget hus i Gentofte

Arkitektparret Karen og Ebbe Clemmensens eget hus i Gentofte er tegnet og opført i 1953 som kombineret bolig og tegnestue. Huset, der indtager en markant plads blandt efterkrigsårenes villaarkitektur, blev erhvervet af Realdania By & Byg i 2004.

Af: Tobias Faber (2020)

129,00 kr.

Som et eksperimenterende og stærkt personligt bud på et moderne enfamiliehus indtager Karen og Ebbe Clemmensens eget hus en markant plads blandt efterkrigsårenes villaarkitektur. Huset blev opført med statslån som kombineret bolig og tegnestue.

Huset fremstår med en sjælden kunstnerisk nerve i sit formsprog og er en leg med helhed, detaljer og farver. Det er samtidig præget af en meget uformel holdning til arkitektur, der kommer til udtryk ved en ærlig og enkel sammenstilling af rustikke, beskedne og prisbillige materialer. 

I marts 2004 købte Realdania By & Byg arkitektparret Karen og Ebbe Clemmensens eget hus, Solbakkevej 57 i Gentofte, og udgav et hæfte om huset. I 2020 er dette hæfte genudgivet med nye billeder og endnu flere originale tegninger og personlige beretninger.

2. udgave, 1. oplag. 40 sider rigt illustreret.  

Relaterede produkter

Bertel Udsens eget hus i Lyngby

I denne bog tegner Bertel Udsens mangeårige og nære ven, arkitekt Finn Monies, et billede af huset på Bjælkevangen 15 i Lyngby, som Udsen byggede i 1956 og boede i frem til sin død, og et billede af den historiske og arkitektoniske sammenhæng, som Udsen var en del af.

Læs mere

Inger og Johannes Exners eget hus i Skodsborg

Det danske arkitektpar Inger og Johannes Exner er kendt og respekteret som restaureringsarkitekter, og parret har sat tydelige spor i dansk arkitekturhistorie. Deres eget hus i Skodsborg fra 1961 blev begyndelsen på deres særlige tilgang til arkitektfaget.

Læs mere

Jørgen Varmings eget hus i Gentofte

Ingeniøren er den danske ingeniør Jørgen Varming; arkitekterne er Eva og Nils Koppel. Sammen skabte de i 1952 dette unikke hus, der ikke blot blev familien Varmings hjem i næsten 50 år, men som også viste helt nye veje for den danske familiebolig og indskrev sig i arkitekturhistorien som et ikonisk værk inden for nordisk boligbyggeri.

Læs mere

Allerede klubmedlem?

Klubbens medlemmer handler altid til klubpris.

Skal du være med i vores arkitekturklub?

Eksklusive arrangementer i hele Danmark, kun 199 kr. om året.

Bliv medlem