Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

ONLINE: Odense Adelige Jomfrukloster

torsdag den 24. oktober kl. 13:00 - 14:00
Online,
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Se med hjemmefra, når vi kigger ind bag de massive munkestensmure midt i Odense, som gemmer på et overflødighedshorn af farver og fortællinger og mere end 50 spraglede sale, værelser og gange med historiske lag og farver, som er bevaret.

Normalt er der ikke adgang for offentligheden. Men nu kan du komme ind og opleve det enestående jomfrukloster og høre om både arkitekturen, restaureringen og de koryfæer, der gennem tiden har været i huset - fra den stridbare skomagersøn, der blev bisp, til den følsomme eventyrdigter H.C. Andersen. 

I mere end 250 år havde ugifte adelsfrøkener deres gang i jomfruklostret, hvor de også nød godt af det omfangsrige bibliotek, som Karen Brahe oprettede. I dag er det fodtrin fra forskere og ansatte på Syddansk Universitet, som lyder i de mere end 50 spraglede sale, værelser og gange.

Det er blevet kaldt ”danmarkshistoriens største restaureringsprojekt”. Fem år tog det, før arkitekter, konservatorer og håndværkere i 2013 kunne erklære det 500 år gamle Odense Adelige Jomfrukloster for færdigrestaureret. 

Glæd dig til at opleve:

  • Arkaderummet og vintersalen
  • Karen Brahes bibliotek
  • De imponerende trapperum med marmoreringer og udskårne balustre
  • Krydshvælvede kælderlofter fra senmiddelalderen
  • Originale renæssancedøre
  • Utallige historiske tapeter, vægmalerier og stuklofter

Program
Restaureringsarkitekt Dorthe Bendtsen tager seerne med rundt i en række udvalgte sale, kældre og rum og fortæller anekdoter fra husets 500 år lange historie som både bispegård, kongens gård, adelsgård og jomfrukloster.


 

Sådan deltager du
På dagen for rundvisningen modtager du et kodoeord, som giver adgang til at se rundvisningen på www.realdaniabyogbygklubben.dk/oplev-hjemmefra
Se med når vi sender live kl. 13.00-14.00, og stil spørgmål undervejs. 

Se rundvisningen, når det passer dig
Onlinerundvisningen bliver optaget og kan ses af tilmeldte i op til 24 timer efter, at vi har sendt live.

Har du spørgsmål om onlinerundvisninger?
Find svar under kundeservice eller kontakt os på klub@realdaniabyogbyg.dk  / Telefon 70 11 06 06

Arrangementer til dig