Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Online: Renæssancekøbmandens gård i Odense

tirsdag den 12. december kl. 14:00 - 14:45
Online,
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Sæt dig til rette foran skærmen, og kom med indenfor i købmandsgården bygget i 1586 af en af byens rigeste mænd i renæssancen: Købmanden Oluf Bager. På rundvisning fra kælder til kvist hører du om det historiske hus, hvordan det er restaureret og beboere, der gennem tiden har sat sine spor.

Verdenshandlen voksede, borgerkrigen Grevens Fejde og reformationen i 1536 lå i fortiden. Nye eksotiske varer som kanel, kaffe og silke kom til landet. Priserne på danske stude og korn var gunstige, og det var gode tider for de danske købmænd i anden halvdel af 1500-tallet.

Var man både dygtig og heldig, kunne man skabe sig en formue. Odense-købmanden Oluf Bager var begge dele og blev en af byens rigeste mænd. En del af formuen blev sat i storslåede byggerier som Oluf Bagers Mødrene Gård midt i Odenses historiske bykerne.

Program
På denne rundvisning kommer du med rundt i det stemningsfulde hus, der er en af byens ældste verdslige bygninger og i dag bliver brugt til butik, restaurant og kontor for Realdania By & Byg i Odense. Undervejs hører du om bygningens historie, købmanden Oluf Bager og bliver introduceret til Realdania By & Bygs arbejde med at bevare den fredede ejendom.

Oluf Bagers Mødrene Gård
Huset er et af få tilbageværende fornemme byhuse fra renæssancen. 

Gården består af et stenhus mod gaden med et tilhørende baghus i bindingsværk med smukt udskårne rosetter. Baghuset - det gule pakhus - er opført 1841, og anlægget er siden 1586 blevet udvidet og ombygget mange gange.

Oluf Bagers Mødrene Gård har haft en omskiftelig tilværelse som herskabsbolig, embedsbolig og købmandsgård, men står i dag i store træk som ved opførelsen. Ejendommen er fredet og rummer mange fine detaljer. Læs mere her Oluf Bagers Mødrene Gård


 

Sådan deltager du
På dagen for rundvisningen modtager du et kodoeord, som giver adgang til at se rundvisningen på www.realdaniabyogbygklubben.dk/oplev-hjemmefra
Se med når vi sender live kl. 14.00-14.45, og stil spørgmål undervejs. 

Se rundvisningen, når det passer dig
Onlinerundvisningen bliver optaget og kan ses af tilmeldte i op til 24 timer efter, at vi har sendt live.

Har du spørgsmål om onlinerundvisninger?
Find svar under kundeservice eller kontakt os på klub@realdaniabyogbyg.dk  / Telefon 70 11 06 06

Arrangementer til dig