Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Arne Jacobsens eget hus i Klampenborg

I bogen giver kunsthistoriker og adjunkt Martin Søberg og arkitekt og professor Peter Thule Kristensen et indblik i de faktorer, som tilsammen frembragte dette arkitektoniske og kulturhistoriske mesterværk af et hus: Tidsånden i begyndelsen af 1950erne, hele Søholm-bebyggelsen, husets indretning og detaljer, haven og ikke mindst arkitekten bag.

Af: Peter Thule Kristensen og Martin Søberg (2019)

129,00 kr.

Da Realdania By & Byg i 2005 købte arkitekt Arne Jacobsens eget hus på Strandvejen 413 i Klampenborg, blev der gennemført en gennemgribende restaurering. Sidenhen har huset – som er opført i 1951 – været lejet ud til beboere, som på fornem vis har skabt liv i den fredede ejendom og gjort brug af den kombinerede bolig og tegnestue.

I foråret 2019 stod huset tomt, og Realdania By & Byg gennemførte endnu en restaurering, baseret på en grundig farvearkæologisk undersøgelse og en genfunden tegning, som minutiøst og detaljeret viste, hvordan Arne Jacobsen oprindeligt havde tænkt sig, at køkkenet i rækkehuset skulle indrettes. Huset har nu fået nyt køkken, som i stil og indretning tager udgangspunkt i den oprindelige køkkentegning, og vægge, lofter og træværk er farvesat med inspiration fra de oprindelige farver. I anledning af den nylige restaurering genudgives nærværende lille bog om huset på Strandvejen med nye billeder og ny tekst.

I bogen giver kunsthistoriker og adjunkt Martin Søberg og arkitekt og professor Peter Thule Kristensen et indblik i de faktorer, som til sammen frembragte dette arkitektoniske og kulturhistoriske mesterværk af et hus: Tidsånden i begyndelsen af 1950erne, hele Søholm-bebyggelsen, husets indretning og detaljer, haven og ikke mindst arkitekten bag.

Bogen er rigt illustreret med nye fotos af fotograf Anders Sune Berg, originaltegninger af Arne Jacobsen samt historiske fotos.

Allerede klubmedlem?

Klubbens medlemmer handler altid til klubpris.

Skal du være med i vores arkitekturklub?

Eksklusive arrangementer i hele Danmark, kun 199 kr. om året.

Bliv medlem