Nyt liv i historiske bygninger - Fra marskgård til madlejrskole

ARRANGEMENTET ER AFLYST

*****************

Hvordan man kan indtænke nye funktioner i historiske huse og tilgodese lejernes krav til moderne komfort?

Med udgangspunkt i vores transformation af en 200 år gammel marskgård i Højer til madlejrskole inviterer vi jer til et erhvervsarrangement i Højer onsdag den 9. oktober kl. 13.00-15.30. Her fortæller Realdania By & Byg og lejerne - Tønder Kommune og Arla Fonden - om balancegangen mellem brugernes ønsker og behov, bevaring af de historiske bygninger, økonomi og fredningsmyndighedernes krav.

Siden 2017 har vi været i gang med at restaurere marskgården for at sikre de egnstypiske træk og samtidig nyindrette bygningerne for at imødekomme den fremtidige drift. På arrangementet kan I opleve det færdige resultat. Marskgården indgår i Realdania By & Bygs samling af ca. 60 historiske ejendomme, som repræsenterer dansk bygningskultur gennem 500 år. Da alle ejendommene udlejes, har Realdania By & Byg opbygget en solid erfaring med at indtænke nye funktioner i husene og tilgodese lejernes krav til moderne komfort.

SÅDAN KOMMER DU MED:
Køb billet til arrangementet nedenfor, eller benyt vores INTRO-TILBUD: Tegn et erhvervsmedlemskab af Realdania By & Byg Klubben og få 2 gratis billetter til arrangementet (billetterne får du tilsendt på email efterfølgende).

Køb billet til erhvervsarrangementet

"Nyt liv i historiske bygninger" - indlæg og rundvisning
Onsdag den 9. oktober kl. 13.00-15.30
Torvet 1, 6280 Højer
Pris per deltager: kr. 520,- ex moms

Program

Kl. 13.00-13.30 Restaurering og transformation på tværs af århundreder – udfordringer og dilemmaer
Connie Hviid, arkitekt og projektleder i Realdania By & Byg, fortæller om selskabets overvejelser og metoder forud for en restaurering og transformation - blandt andet ud fra selskabets arbejde med at transformere 6 tidligere ting- og arresthuse. Hun fortæller desuden om den konkrete proces fra køb til færdig restaurering og transformation af marskgården i Højer.

Kl. 13.30-14.00 Hvorfor lave madlejrskole i historiske bygninger? Fordele og udfordringer
Sanne Vinther, direktør for Arla Fonden, fortæller om, hvorfor Arla Fonden fandt det spændende at placere MADlejr i historiske bygninger, og hvilke fordele det giver for Arla Fondens arbejde med teenagernes sundhed og trivsel at ligge midt i Tøndermarks Initiativet. Dialog, brugerinddragelse og gensidig forståelse er vigtige emner, når nye aktiviteter og fællesskaber skal udvikles i historiske rammer.

14.00-14.30 Hvorfor er Tønder Kommune gået ind i projektet?
Keld I. Hansen, vicekommunaldirektør i Tønder Kommune, fortæller om, hvorfor Tønder Kommune er gået ind i projektet, og hvordan de fremover ønsker at bruge bygningerne til andre kulinariske og kulturelle aktiviteter i weekenden og i skoleferierne. Som lejer af marskgården i partnerskab med Arla Fonden fortæller Henning Raunborg Kristensen også om driftssetup’et for bygningerne.

14.30-15.30 Rundvisning i Marskgården
Connie Hviid viser rundt i Marskgården og de tilstødende bygninger, og fortæller undervejs om balanceakten mellem restaurering og nye funktioner.

Undervejs holder vi en kort pause med en forfriskning

Eller benyt jer af vores INTRO-TILBUD

 

INTRO TILBUD: Tegn et erhvervsmedlemskab ved at udfylde formularen nedenfor
(VÆLG "Erhvervsmedlemskab"). Herefter modtager du på e-mail 2 gratis billetter (værdi 1.040 kr.) til arrangementet "Fremtidens seniorbofællesskab".

Et års erhvervsmedlemskab koster kr. 1.000 ex moms (1.250,- inkl. moms.)

I kan vælge at betale med kreditkort, via faktura eller EAN.

Erhvervsmedlemskabet kan tegnes af virksomheder, kommuner eller organisationer.

Om Realdania By & Byg Klubbens erhvervstilbud

15 års erfaringer fra mere end et halvt hundrede bygge- og restaureringsprojekter, og et ønske om at omsætte opsamlet viden og erfaringer fra papir til praksis til glæde for fagfolk i det byggede miljø. Det er baggrunden for Realdania By & Byg Klubbens erhvervsarrangementer. Kom med, når vi åbner døre over hele landet til arkitektur- og byggeoplevelser, der giver indsigt. Du ser projekterne, hører om mellemregningerne og kommer tæt på de konkrete løsninger.

>> Se en oversigt over Realdania By & Byg Klubbens øvrige erhvervsarrangementer

Yderligere information: Kontakt projektleder, kommunikation, Lise Vølund Jacobsen på tlf. 22 24 07 74.

 

Medlemsfordele

Alle kan deltage i Realdania By & Byg Klubbens erhvervsarrangementer. Pris for deltagelse:
Erhvervsmedlemmer: kr. 160,- ex moms (kr. 200,- inkl. moms).
Ikke-medlemmer:      kr. 520,- ex moms (kr. 650,- inkl. moms).

Tegn et erhvervsmedlemskab - og få adgang til en række fordele:

Køb billetter til særlig klubpris
Som erhvervsmedlem kan jeres virksomhed købe billetter til erhvervsarrangementerne til særpris (kr. 160,- ex moms). I kan købe op til 10 billetter til den særlige klubpris.

Bliv fagligt opdateret - og oplev innovative løsninger og unikt byggeri
Deltag i ca. 8 årlige erhvervsarrangementer og få inspiration til fx brug af nye byggematerialer, innovative løsninger og nye metoder. Oplev spændende byggeprojekter og se, hvad der virker i praksis. Besøg færdige projekter og få specialisternes erfaringer og gode råd. Der er tid til dialog og spørgsmål.

Udbyg jeres netværk
Ved hvert møde får I mulighed for at netværke med fagfolk på tværs i branchen.

Adgang til klubarrangementer for privatmedlemmer 
Deltag også i de mange klubarrangementer for de personlige medlemmer. Som erhvervsmedlem kan man købe op til 10 billetter til klubpris til hvert arrangement. Se en oversigt over de unikke kulturoplevelser.

1 ÅRS ERHVERVSMEDLEMSKAB: Kr. 1.000,- ex moms (1.250,- inkl. moms)

FAQ om erhvervsmedlemskab

Hvem kan blive erhvervsmedlem?
Alle private og offentlige virksomheder.

Kan vi betale via faktura eller EAN?
Ja, når I vælger kurven kan I vælge betalingsmetode (enten kreditkort, faktura eller EAN). Har I spørgsmål, så ring til os på tlf. 70 11 06 06 eller skriv til klub@realdaniabyogbyg.dk.

Hvorfor koster det noget af deltage?
Prisen for medlemskabet og arrangementerne er med at dække vores omkostninger ifm. afholdelse af arrangementerne.

Hvem kan deltage i erhvervsarrangementerne?
Alle interesserede kan deltage i erhvervsarrangementerne. Man kan vælge enten at købe billet til det enkelte arrangement eller tegne et erhvervsmedlemskab og herigennem opnå rabat på billetprisen.

Er erhvervsmedlemskabet personligt?
Nej, det er virksomheden, som melder sig ind. Dermed kan det godt være forskellige personer i virksomheden, som benytter medlemskabet fra gang til gang.

Andre spørgsmål?
Ring til os på tlf. 70 11 06 06.

Om Realdania By & Byg Klubben

Realdania By & Byg Klubben følger Realdania By & Bygs arbejde med historiske huse, eksperimenterende byggeri og byudvikling over hele landet. Selskabets projekter og virke formidles gennem klubbens arrangementer og tilbud til private og fagfolk. Som medlem kan man følge projekterne på tæt hold og få adgang til byudviklingsprojekter og enestående arkitektur og huse, der normalt ikke er åbne for offentligheden.

Læs mere om Realdania By & Byg Klubben

Om Realdania By & Byg

Realdania By og Byg er et datterselskab af foreningen Realdania. Vi fører Realdanias mission og strategier om livskvalitet i det byggede miljø ud i livet gennem ejerskab af bygninger og arealer til byudvikling. Realdania By & Byg har siden 2003 restaureret 50 historiske huse i Danmark - og enkelte i Grønland, udviklet 15 projekter med eksperimenterende byggeri og 5 store projekter inden for by- og arealudvikling.

Læs mere om Realdania By & Byg