Sunde Boliger Renovering - ny viden om indeklima

Mere end en halv million af landets parcelhuse er opført før 1980. Mange af dem trænger nu til at blive renoveret. Hvordan kan indeklimaet forbedres, når planløsningen skal ændres, køkkenet udskiftes, børneværelserne gøres større, eller kælderen gøres anvendelig ?

Få indblik i det katalog af indeklimaudfordringer og løsninger, der er udgangspunkt for indeklimarenoveringen af tre arketypiske parcelhuse i Realdania By og Bygs igangværende eksperiment i Randers. Kom med til erhvervsarrangement den 17. september 2020 kl. 13-16 i Randers og hør indlæg ved projektets fagfolk. Vi besøger de tre testhuse, inden indeklimarenoveringen går i gang efter sommerferien, og drøfter udfordringer, løsninger og pris.

Bliv erhvervsmedlem og få 2 gratis billetter  eller   Køb billet til arrangementet

Program

Adresse: Underværket (i mellemsalen), Stemansgade 9c, 8900 Randers C

Kl. 13.00-13.30 Introduktion til Realdania og Realdania By & Bygs arbejde med sundt indeklima – herunder 1-1 eksperimentet ”Sunde Boliger Renovering”
Jørgen Søndermark, arkitekt og projektleder i Realdania By & Byg, giver en overordnet introduk-tion til Realdania og Realdania By & Bygs arbejde med sundt indeklima – bl.a. Sunde Boliger i Holstebro. Hvilke erfaringer har vi taget med fra tidligere projekter? Og hvad er et sundt indeklima?

Hør desuden om baggrund, mål, økonomi og proces for det aktuelle projekt ”Sunde Boliger Renovering”.

Kl. 13.30-14.00 Et 1-1 eksperiment: forsøgsdesignet og de valgte indeklimaløsninger
Steffen E. Maagaard, koncernkompetencechef for Energidesign & Indeklima fra den rådgivende ingeniørvirksomhed Moe, fortæller om projektets forsøgsdesign: Hør om indeklimamålingerne i husene før, under og efter indeklimarenoveringen, om familiernes rolle og de valgte indeklima-forbedringer i de tre huse. Forbedringerne er valgt ud fra en samlet bruttoliste over indeklimaproblemer samt en tilhørende bruttoliste over mulige løsninger. Hvilke prioriteringer og dilemmaer har der været ifm. valget af løsninger?

Kl. 14.00-14.20 Hvordan tilpasses indeklimaløsningerne til husenes anatomi?
Thomas Friis, arkitekt og partner i E+N Arkitektur, giver en kulturhistorisk og byggeteknisk introduktion til de tre villaer i projektet: bungalowen, murmestervillaen og parcelhuset fra 1960’erne. Hvor har husene typisk deres akilleshæl? Og hvordan kan man skabe en helhedsorienteret renovering, som både imødekommer indeklimaudfordringerne og bevarer eller forbedre boligens funktionelle og æstetiske kvalitet?

Kl. 14.20-16.00 Besøg de tre testhuse – udfordringer og løsninger
Besøg de tre testhuse i Randers midtvejs i projektet: en bungalow fra 1937 (Fuglebakken 45), en murmestervilla fra 1953 (Rougsøvej 10) og et parcelhus fra 1962 (Fåborgvej 12). Undervejs hører du om husenes udfordringer og de valgte løsninger.

Kørsel mellem de tre huse foregår i egen bil. Samkørsel kan arrangeres.

Sådan kommer du med

Sådan benytter du intro-tilbuddet:

1) Tegn et erhvervsmedlemskab ved at udfylde formularen.
2) Vælg gratis velkomstgave. 
3) De 2 gratis billetter til erhvervsarrangementet i Randers sendes automatisk pr. mail til den oplyste mailadresse (værdi 1.040 kr.). 
4) Klik på "tilføj til kurv".
5) Indtast herefter jeres virksomhedsoplysninger og vælg betalingsmetode (kreditkort, faktura eller EAN).

Et års erhvervsmedlemskab koster kr. 1.000 ex moms (1.250,- inkl. moms.).

Om Realdania By & Byg Klubbens erhvervstilbud

15 års erfaringer fra mere end et halvt hundrede bygge- og restaureringsprojekter, og et ønske om at omsætte opsamlet viden og erfaringer fra papir til praksis til glæde for fagfolk i det byggede miljø. Det er baggrunden for Realdania By & Byg Klubbens erhvervsarrangementer. Kom med, når vi åbner døre over hele landet til arkitektur- og byggeoplevelser, der giver indsigt. Du ser projekterne, hører om mellemregningerne og kommer tæt på de konkrete løsninger.

>> Se en oversigt over Realdania By & Byg Klubbens øvrige erhvervsarrangementer

Yderligere information: Kontakt projektleder, kommunikation, Lise Vølund Jacobsen på tlf. 22 24 07 74.

 

Medlemsfordele

Alle kan deltage i Realdania By & Byg Klubbens erhvervsarrangementer. Pris for deltagelse:
Erhvervsmedlemmer: kr. 160,- ex moms (kr. 200,- inkl. moms).
Ikke-medlemmer:      kr. 520,- ex moms (kr. 650,- inkl. moms).

Tegn et erhvervsmedlemskab - og få adgang til en række fordele:

Køb billetter til særlig klubpris
Som erhvervsmedlem kan jeres virksomhed købe billetter til erhvervsarrangementerne til særpris (kr. 160,- ex moms). I kan købe op til 10 billetter til den særlige klubpris.

Bliv fagligt opdateret - og oplev innovative løsninger og unikt byggeri
Deltag i ca. 8 årlige erhvervsarrangementer og få inspiration til fx brug af nye byggematerialer, innovative løsninger og nye metoder. Oplev spændende byggeprojekter og se, hvad der virker i praksis. Besøg færdige projekter og få specialisternes erfaringer og gode råd. Der er tid til dialog og spørgsmål.

Udbyg jeres netværk
Ved hvert møde får I mulighed for at netværke med fagfolk på tværs i branchen.

Adgang til klubarrangementer for privatmedlemmer 
Deltag også i de mange klubarrangementer for de personlige medlemmer. Som erhvervsmedlem kan man købe op til 10 billetter til klubpris til hvert arrangement. Se en oversigt over de unikke kulturoplevelser.

1 ÅRS ERHVERVSMEDLEMSKAB: Kr. 1.000,- ex moms (1.250,- inkl. moms)

FAQ om erhvervsmedlemskab

Hvem kan blive erhvervsmedlem?
Alle private og offentlige virksomheder.

Kan vi betale via faktura eller EAN?
Ja, når I vælger kurven kan I vælge betalingsmetode (enten kreditkort, faktura eller EAN). Har I spørgsmål, så ring til os på tlf. 70 11 06 06 eller skriv til klub@realdaniabyogbyg.dk.

Hvorfor koster det noget af deltage?
Prisen for medlemskabet og arrangementerne er med at dække vores omkostninger ifm. afholdelse af arrangementerne.

Hvem kan deltage i erhvervsarrangementerne?
Alle interesserede kan deltage i erhvervsarrangementerne. Man kan vælge enten at købe billet til det enkelte arrangement eller tegne et erhvervsmedlemskab og herigennem opnå rabat på billetprisen.

Er erhvervsmedlemskabet personligt?
Nej, det er virksomheden, som melder sig ind. Dermed kan det godt være forskellige personer i virksomheden, som benytter medlemskabet fra gang til gang.

Andre spørgsmål?
Ring til os på tlf. 70 11 06 06.

Om Realdania By & Byg Klubben

Realdania By & Byg Klubben følger Realdania By & Bygs arbejde med historiske huse, eksperimenterende byggeri og byudvikling over hele landet. Selskabets projekter og virke formidles gennem klubbens arrangementer og tilbud til private og fagfolk. Som medlem kan man følge projekterne på tæt hold og få adgang til byudviklingsprojekter og enestående arkitektur og huse, der normalt ikke er åbne for offentligheden.

Læs mere om Realdania By & Byg Klubben

Om Realdania By & Byg

Realdania By og Byg er et datterselskab af foreningen Realdania. Vi fører Realdanias mission og strategier om livskvalitet i det byggede miljø ud i livet gennem ejerskab af bygninger og arealer til byudvikling. Realdania By & Byg har siden 2003 restaureret 50 historiske huse i Danmark - og enkelte i Grønland, udviklet 15 projekter med eksperimenterende byggeri og 5 store projekter inden for by- og arealudvikling.

Læs mere om Realdania By & Byg