Hvordan kan etagebyggeri bygges mere effektivt, mindre CO2-tungt og til gennemsnitlige priser?

Fire udviklingsbyggerier skal finde nye veje og bidrage med praksiserfaringer for et mere effektivt og mindre CO-tungt etagebyggeri - og indenfor en normal anlægsøkonomi. Alle boligbyggerier i fem etager med samme format og rammevilkår, så de kan sammenlignes på tværs.

Kom med på byggepladsen i Kanalbyen i Fredericia onsdag den 30. august og se de to byggerier, der er kommet længst: Det effektive byggeri/Digitalisering og MiniCO2 Etagehus TRÆ og få de nyeste erfaringer fra byggerierne:

  • Hvordan opnår man et CO2-aftryk på maks. 5 kg (ekskl. drift)? Hør om ny viden og nye løsninger fra MiniCO2 Etagehus TRÆ og om overvejelserne til MiniCO2 Etagehus TEGL, som går i gang i gang i efteråret 2023.
  • Hvordan kan digitalisering og præfabrikation minimere spild og dermed nedbringe ressourceforbruget i byggeriet? Få inspiration til, hvordan digitale værktøjer kan være med til at få samarbejdet til at glide og sikre et mere miljøbevidst startsted for byggeriet - og ikke mindst reducere byggetiden. Hør om, hvordan der arbejdes med at minimere materialespild samt  reducere ressourceforbruget og unødige ekstraomkostninger på byggepladsen i Det effektive byggeri/Digitalisering. Hør også om tankerne bag det kommende Effektive byggeri/Præfabrikation.

Bliv erhvervsmedlem og få 2 gratis billetter eller  Køb billet til arrangementet

(Bemærk at man også kan få en introduktion til MiniCO2 Etagehus TRÆ ved en ONLINE rundvisning den 30/8)

Program

Onsdag den 30. august kl. 13.00-15.30
Kongensstræde i Fredericia (mødested ved parkeringspladsen overfor Fynsgade 53)

Kl. 13.00-13.10: Kort introduktion til Realdania By & Bygs arbejde med udviklingsbyggerier
Jørgen Søndermark og Peter Fangel, projektchefer i Realdania By & Byg, fortæller kort om Realdania By & Bygs arbejde med udviklingsbyggerier, og hvilket særkende selskabet har som bygherre. De giver desuden en kort fælles introduktion til udviklingsbyggerierne i Kanalbyen.

Kl. 13.10-13.40 MiniCO2 Etagehus TRÆ og TEGL
Jørgen Søndermark, projektchef i Realdania By & Byg, giver en introduktion til de to udviklingsbyggerier MiniCO2 etagehusene i træ og tegl. Hvad er træhusets CO2-aftryk p.t. inkl. drift? Hvordan er der arbejdet med at minimere CO2-aftrykket i de enkelte bygningsdele? Og hvilke nye CO2-venlige løsninger er udviklet for at imødegå træs udfordringer vedr. brand og akustik. Og ikke mindst – kan løsningerne implementeres indenfor en almindelig anlægsramme? Jørgen Søndermark løfter desuden sløret for, hvordan det nye etagehus i tegl kommer til at se ud, og hvilke CO2-venlige løsninger der arbejdes med.

Kl. 13.40-14.00 Rundvisning på byggepladsen for MiniCO2 Etagehus TRÆ

Kl. 14.00-14.10 Kort pause med kaffe og kage

Kl. 14.10-14.40: De effektive byggerier
Peter Fangel, projektchef i Realdania By & Byg, giver en introduktion til udviklingsbyggeriet Det effektive byggeri / Digitalisering. Kan et fælles digitalt produktionsgrundlag med fælles 3D model, 4D lokationsbaseret tidsplan og 5D tilbudslister reducere byggetiden og materialespild? Han giver desuden en introduktion til Det effektive byggeri/Præfabrikation, som Realdania By & Byg netop har igangsat.

Kl. 14.40-15.00: Rundvisning på byggepladsen for Det effektive byggeri/Digitalisering

Kl. 15.00-15.30: Spørgetid
Besøg Jørgen Søndermark i træhuset eller Peter Fangel i Det effektive byggeri/Digitalisering og spørg løs. Vi har afsat god tid til at gå i dybden med de spørgsmål, deltagerne gerne vil have besvaret.

Da erhvervsarrangementet finder sted på en byggeplads, beder vi deltagerne medbringe sikkerhedshjelm. Vi medbringer desuden nogle ekstra.

 

MiniCO2 Etagehus TRÆ. Byggeriet forventes færdigbygget i starten af 2024.

MiniCO2 Etagehus TRÆ. Byggeriet forventes færdigbygget i starten af 2024.

Foreløbig illustration af MiniCO2 Etagehus TEGL. Byggeriet forventes at gå i gang i efteråret 2023.

Foreløbig illustration af MiniCO2 Etagehus TEGL. Byggeriet forventes at gå i gang i efteråret 2023.

Det effektive byggeri/Digitalisering. Byggeriet forventes færdigbygget i slutningen af 2023.

Det effektive byggeri/Digitalisering. Byggeriet forventes færdigbygget i slutningen af 2023.

Sådan kommer du med

Sådan benytter du intro-tilbuddet

1) Tegn et erhvervsmedlemskab ved at udfylde formularen.
2) De to gratis billetter sendes automatisk pr. mail til den oplyste mailadresse (værdi 1.300 kr.).
3) Klik på "tilføj til kurv".
4) Indtast herefter jeres virksomhedsoplysninger og vælg betalingsmetode (kreditkort, faktura eller EAN).

Et års erhvervsmedlemskab koster kr. 1.250 inkl. moms.

Køb billet til

Hvordan kan etagebyggeri bygges så effektivt som muligt, med et fremtidssikret fokus på CO2-aftryk og til en fornuftig pris?
Onsdag den 30. august kl. 13.00-15.30

Kongensstræde i Fredericia (mødested ved parkeringspladsen overfor Fynsgade 53)

Om Realdania By & Bygs udviklingsbyggerier i Kanalbyen i Fredericia

MiniCO2 Etagehusene 
To boligejendomme med hhv. træ og tegl som primært materiale, som skal bidrage med øget viden om, hvordan man kan bygge etagebyggerier til boligformål med mindst mulig CO2-udledning. Byggeriet af træhuset er længst fremme. Her er råhuset færdigt, og det indvendige apteringsarbejde er i gang. Byggeriet af teglhuset forventes at gå i gang i efteråret 2023. 


Det effektive byggeri:
En boligejendom med fokus på, hvordan man kan bygge effektivt ved at minimere spild, fejl og mangler gennem digitalisering. Råhuset er nu etableret, og byggeriet forventes færdigt i slutningen af 2023.

Realdania By & Bygs tre igangværende udviklingsbyggerier

Om Realdania By & Byg Klubben

Realdania By & Byg Klubben følger Realdania By & Bygs arbejde med historiske huse, eksperimenterende byggeri og byudvikling over hele landet. Selskabets projekter og virke formidles gennem klubbens arrangementer og tilbud til private og fagfolk. Som medlem kan man følge projekterne på tæt hold og få adgang til byudviklingsprojekter og enestående arkitektur og huse, der normalt ikke er åbne for offentligheden.

Vi gennemfører ca. 100 arrangementer årligt, herunder ca. 8 erhvervsarrangementer, som er særligt målrettet fagfolk indenfor byggebranchen og kommuner. For yderligere info om erhvervsarrangementer, kontakt Lise Vølund Jacobsen på tlf. 22 24 07 74.

Læs mere om Realdania By & Byg Klubben

Om Realdania By & Byg

Realdania By og Byg er et datterselskab af foreningen Realdania. Vi fører Realdanias mission og strategier om livskvalitet i det byggede miljø ud i livet gennem ejerskab af bygninger og arealer til byudvikling. Realdania By & Byg har siden 2003 restaureret 50 historiske huse i Danmark - og enkelte i Grønland, udviklet 15 projekter med eksperimenterende byggeri og 5 store projekter inden for by- og arealudvikling.

Læs mere om Realdania By & Byg