Arrangementet er aflyst

***************

Tyngde som granit. Styrke som stål. Formbart, billigt og uendelige mængder af det. Beton blev i 1960erne modernisternes foretrukne byggemateriale. I dag er der ikke mere uendelige mængder, og materialet, der var med til at løse boligmangel, skaber nu problemer for klimaet. Er beton i byggeriet fortid eller fremtid?

Kom med til arkitekt Knud Friis’ enestående villa opført i Brabrand i 1958, når vi stiller skarpt på beton tirsdag den 7. maj kl. 14-16

Vi går tæt på tre temaer og tre cases fra Realdania By & Bygs portefølje: Glasalstrup, Knus Friis' eget hus og MiniCO2 Etagehus BETON, og ser nærmere på betonens æstetik, kvaliteter og udfordringer som byggemateriale i en verden, hvor pris, kvalitet og klimahensyn skal mødes. 

Deltag, og få inspiration til, hvordan vi kan sænke udledningen af CO2 i nybyggeri med beton, nye perspektiver på bevaring og transformation af betonbyggerier og et sjældent kig ind i arkitekten Knud Friis' eget hus, der normalt er lukket for offentligheden.

Tirsdag den 7. maj, kl. 14-16, Højen 13, 8220 Brabrand

Program

Opret et års erhvervsmedlemskab, så sender vi to gratis billetter til den oplyste mailadresse (værdi kr. 1.300,-). Betal med kreditkort, faktura el. EAN. Et års erhvervsmedlemskab koster kr. 1.250,- inkl. moms.

Knud Friis' eget hus

Opført i 1958 som egen bolig og tegnestue til Knud Friis fra arkitektfirmaet Friis & Moltke, der blev kendt for deres udgave af brutalismen, den såkaldte kasematarkitektur med robuste bygningslegemer med rå betonmure og synlige tekniske installationer.
Læs mere om Knud Friis' eget hus

Glasalstrup

Opført i 1965-66 af arkitekt Knud Blach Petersen som administrationsbygning for glasfirmaet J.A. Alstrup. Glasalstrup markerer et nybrud inden for brugen af beton i modernistisk arkitektur i Danmark og er et af landets tidligste eksempler på indretning med storrumskontor
Læs mere om Glasalstrup

MiniCO2 Etagehus BETON

BETON er det tredje udviklingsbyggeri, som Realdania By & Byg opfører i projektet ’Mini CO2 etagehusene’. Projektet sætter fokus på, hvordan man kan bygge i beton med så lavt CO2-aftryk som muligt - uden at gå på kompromis med kvalitet og oplevet værdi. 
Læs mere om MiniCO2 Etagehus BETON

Målgruppe

Arrangementet henvender sig til fagfolk indenfor ejendomsudvikling, arkitektur, byggeri og bevaring. Der bliver taget udgangspunkt i korte oplæg med mulighed for diskussion, spørgsmål og perspektivering.

Om Realdania By & Byg Klubben

Realdania By & Byg Klubben følger Realdania By & Bygs arbejde med historiske huse, eksperimenterende byggeri og byudvikling over hele landet. Selskabets projekter og virke formidles gennem klubbens arrangementer og tilbud til private og fagfolk.

Vi gennemfører ca. 100 arrangementer årligt, herunder ca. 8 erhvervsarrangementer, som er særligt målrettet fagfolk indenfor byggebranchen og kommuner.

Tegner jeres virksomhed et erhvervsmedlemskab af Klubben, får I klubpris på alle arrangementer, og har mulighed for at købe op til 10 billetter pr. arrangement til klubpris. For yderligere info om erhvervsarrangementer, kontakt Lise Vølund Jacobsen på tlf. 22 24 07 74.

Læs mere om Realdania By & Byg Klubben

Om Realdania By & Byg

Realdania By og Byg er et datterselskab af foreningen Realdania. Vi fører Realdanias mission og strategier om livskvalitet i det byggede miljø ud i livet gennem ejerskab af bygninger og arealer til byudvikling.

Realdania By & Byg har siden 2003 restaureret 60 historiske bygninger i Danmark - og enkelte i Grønland, udviklet 15 projekter med eksperimenterende byggeri og 5 store projekter inden for by- og arealudvikling.

Læs mere om Realdania By & Byg