Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Kay Fiskers egen lejlighed i Vestersøhus

tirsdag den 22. oktober kl. 14:00 - 15:00
Vester Søgade 78, 1601 København
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Vær med, når Realdania By & Byg Klubben byder indenfor i arkitekt Kay Fiskers egen lejlighed med tegnestue i den funktionalistiske boligdrøm: Vestersøhus.


FLERE RUNDVISNINGER PÅ DAGEN - SE UNDER "TIDSPUNKT"


Spadserer du en tur på bredden af Sankt Jørgens Sø i skellet mellem København og Frederiksberg har du sikkert set det – Vestersøhus. Arkitekterne Kay Fiskers og C.F. Møllers etageejendom fra 1936. Vestersøhus regnes for et hovedværk fra Fiskers ikke ubetydelige værkliste og som en formfuldendt manifestation af Fiskers begreb ’Den funktionelle tradition’.

Vestersøhus blev toneangivende for etagebyggeriet i Danmark og har præget bybilledet overalt i landet. Det var en levendegjort vision om den gode bolig med lys og luft, renlighed og rummelighed. Det var drømmen om den gode bolig i byen – og for hovedmanden bag projektet, Kay Fisker, var det hans hjem.

Fisker valgte nemlig bygningens bedste lejlighed til sig selv ved at udnytte hjørnetårnets højde til at indrette en ekstra etage med privat tegnestue. Tegnestuen, grundplanen såvel som mange originale detaljer som indbyggede skabe, 30’er badeværelser, originale radiatorskjulere og en pejs i marmor er bevaret i lejligheden.
Læs mere om Kay Fiskers egen lejlighed i Vestersøhus

Program
Vi mødes i trappeopgangen.
Arkitekturhistoriker og projektleder i Realdania By & Byg, Astrid Weiss, giver en introduktion til både bygningen og lejligheden.
Bemærk: Lejligheden er beboet og fremstår møbleret. 


Mødested
I trappeopgangen nr. 78. Vi følges op i lejligheden.

Tilgængelighed
Arrangementet er ikke egnet for kørestols- og rollatorbrugere. Der er elevator fra 1. til 6. sal, men både inde i lejligheden og i opgangen er der en del trapper.

Parkering
Det er ikke muligt at parkere tæt på Vester Søgade 78, benyt derfor offentlig transport. 

Arrangementer til dig