Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Jørn Utzons Romerhus

torsdag den 22. august kl. 17:00 - 18:00
Baggesensvej 3, 3000 Helsingør
NB: Arrangementet kræver tilmelding

I slutningen af 1950'erne byggede Jørn Utzon det første af de huse, der i dag kendes som Romerhusene. I dag er husene, som var forløbere for en helt ny boform, stadig så populære, at turister fra hele verden valfarter dertil. Kom med indenfor i et af de karakteristiske gårdhavehuse.


FLERE RUNDVISNINGER PÅ DAGEN - SE UNDER "TIDSPUNKT"


Da Realdania By & Byg i 2011 købte et af arkitekten Jørn Utzons Romerhuse i Helsingør, var det med ønsket om at sikre og bevare et betydende eksempel på den særlige byggestil, der kendetegnede efterkrigsårene i Danmark. Med Romerhusene, der er opført i 1957-1961, var Utzon med til at definere en helt ny boform i Danmark: Tæt-lav byggeriet.

I dag – mere end 60 år efter opførelsen – er Romerhus-bebyggelsen og området til stadighed en levende inspirationskilde for både danske og udenlandske arkitekter.

Det centrale nye element var de tætliggende boliger i klynger, der alle har en privat gårdhave som en integreret del af boligen. Husenes udformning henter både inspiration fra den arketypiske, danske bondegård, den gamle romerske atriumgård og fra japansk og mellemøstlig arkitektur. 

Romerhusene er et enestående arkitektonisk værk som, selvom skalaen er beskeden, viser, at stor arkitektur kan findes i det små. Læs mere om Romerhusene

Program
Restaureringsarkitekt Dorthe Bendtsen giver en fælles introduktion til Jørn Utzon, bebyggelsen og Realdania By & Bygs restaurering. Derefter ser vi nærmere på huset og gårdhaven.

Bemærk: Huset er beboet og fuldt møbleret. Tilgængelighed
Arrangementet er tilgængeligt for alle. 

Parkering
Det er ikke muligt at parkere ved huset på Baggesensvej. Vi anbefaler parkering på Carl Plougs Vej eller ved Netto på Blichersvej 1A eller ved 365Discount på Gurrevej 97.
Se kort med kørselsvejledning her

Arrangementer til dig