Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

INTRO: Halldor Gunnløgssons eget hus

tirsdag den 13. august kl. 15:00 - 15:45
Rungsted Strandvej 68, 2960 Rungsted Kyst
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Oplev et mesterværk opført i 1958 og mød Realdania By & Byg Klubben, når vi åbner dørene til et intro-arrangement i Halldor Gunnløgssons eget hus ved Rungsted Kyst – et af de mest hyldede huse i dansk arkitektur.


FLERE ARRANGEMENTER PÅ DAGEN - FIND "TIDSPUNKT" I MENUENArkitekt Halldor Gunnløgsson mente, at: "en bygning skal fungere på en smuk måde". Og det må man i sandhed sige, at hans villa til to personer beliggende ud til Øresund ved Rungsted Kyst gør.

Huset er inspireret af Japan med et let udtryk, sorte træpaneler og skydedøre. Facaderne er lange glaspartier med kig til haven på den ene side og kig til Øresund på den anden. Gulvet er en stor marmorplade. Husets rum og funktioner flyder sammen.

Huset er opført i 1958; en tid hvor arkitekturen var præget af åbne rumforløb, store glaspartier, flade tage og en kærlighed til det funktionelle. Siden sin opførelse er huset hyldet som et mesterværk i dansk og international arkitektur.
 

Program
Velkomst og kort introduktion til huset ved arkitekturhistoriker Astrid Weiss. Herefter kan man selv studere huset. Huset er ikke møbleret, og du må gerne tage billeder.
Du kan læse mere om Halldor Gunnløgssons eget hus her

 

Hvad er et introduktionsarrangement?

  • Et introduktionsarrangement er for alle. Det er en kort fortælling om huset både for dem, der allerede kender det, og for dem der møder huset eller Realdania By & Byg Klubben for første gang.
  • Et introduktionsarrangement er en mulighed for at opleve huset uden møbler, for at nærstudere en detalje, for at tage billeder og for at komme lidt tættere på Realdania By & Byg Klubben.
  • Deltagelse kræver tilmelding og medlemskab af Realdania By & Byg Klubben. 

 

Vil du have hele historien med?
Vil du gerne vide mere om Halldor Gunnløgsson og få dybere indsigt i husets arkitektur og historie? Den 27. august viser arkitekt Dorthe Bendtsen huset frem på en klassisk guidet rundvisning. Du kan læse mere om denne rundvisning her: Et mesterværk til to - Halldor Gunnløgssons eget hus
   


Tilgængelighed

Huset er i et plan uden dørtrin. Ankomstven til huset sker via skrånende indkørsel med strandsten. Der er et enkelt trin fra omgivelserne op til huset. Haven og stranden kan være en udfordring for brugere af hjælpemidler.

Arrangementer til dig