Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

AFLYST Landsted tegnet af Kay Fisker - modernisme in spe

onsdag den 26. juni kl. 15:00 - 17:00
Valnøddevænget 10, 3000 Helsingør
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Arrangementet er aflyst. Du har dog mulighed for at opleve landstedet tegnet af Kay Fisker til vores introarrangement i huset onsdag den 3. juli

*****************

Tag dine kolleger og fagfæller med til et helt særligt erhvervsarrangement, når Realdania By & Byg Klubben åbner døren til landstedet tegnet af Kay Fisker – et af den berømte arkitekts tidligste værker - i selskab med lektor, ph.d. Martin Søberg - forfatter til den nyligt udkomne bog om Kay Fisker - og arkitekt i Realdania By & Byg Frants Frandsen.

”Værdien af arkitektur er ikke afhængig af den retning, den mode, den stil, den er udtryk for. Den er afhængig af kvaliteten, af den dygtighed, hvormed den er gennemført”
- Kay Fisker i 'Arkitekturbetragtninger'

Med den britiske arkitekt Baillie Scotts Arts & Crafts-monumenter og den svenske arkitekt Gunnar Asplunds elegante Villa Snellmann i baghovedet tegner arkitekt Kay Fisker i 1917 et landsted i Snekkersten ved Helsingør. For første gang fik Fisker mulighed for at realisere en bolig.

Facaden står uden gesims og med den samme taktfasthed, som vi kender fra Fiskers senere nyklassicistiske boligbyggerier. Den unge arkitekt formår i landstedet at skabe et meget helstøbt værk med lidt romantiske undertoner og under indflydelse af det engelske tankegods, der frigav motivet.

Villaen er en søgende arkitekts ønske om at give form til en ny tid. Men bygningen viser tillige, at Fisker ikke havde berøringsangst over for ældre dansk bygningskultur. Det er et opgør med historicismen men ikke med traditionen.

I anledning af et lejerskifte står Realdania By & Bygs ejendom Landsted tegnet af Kay Fisker uden møbler. Realdania By & Byg Klubben benytter muligheden og inviterer til et helt særligt event, hvor du kan høre på og tale med Kay Fisker-ekspert Martin Søberg og manden bag den storstilede restaurering, arkitekt Frants Frandsen. Vi nyder et glas, huset og det faglige fællesskab. 


Program

Kl. 15.00 Velkomst
Kl. 15.10 Oplæg: Mag.art., ph.d. og lektor Martin Søberg fortæller om Kay Fiskers karriere og værker, der tæller bl.a. Vestersøhus, Det Danske Institut i Rom og Aarhus Universitet.
Kl. 15.35 Pause
Kl. 15.50 Oplæg: Arkitekt og projektchef i Realdania By & Byg Frants Frandsen fortæller om huset og Realdania By & Bygs arbejde med at sikre det fredede hus som en levende ramme.
Kl. 16.10 Gå selv rundt. Studer huset og de mange detaljer. Stil spørgsmål til dagens oplægsholdere. Nyd et glas saft eller vin.
Kl. 17.00 Arrangementet slutter.


Tilmelding

Deltagelse kræver tilmelding. Alle kan deltage i arrangementet. Ønsker du at købe billet til klubpris, kræver det et erhvervsmedlemskab.

INTROTILBUD
Tegn et erhvervsmedlemskab af Realdania By & Byg Klubben (1.000 kr. ex moms årligt) og få 2 gratis billetter til arrangementet (værdi 1.040 kr ex. moms).


Modernismens mester

Med sine stille, sammensatte og nytænkende murstensbyggerier var Kay Fisker med til at forme danske boliger og velfærdsbyggerier fra 1900-tallets begyndelse og til hans død i 1965.

Mange kendte værker er startet deres liv på Kay Fiskers tegnebræt. Fra hans karrieres tidlige stationsbygninger på Bornholm over monumentale karrébygninger som Vestersøhus og Dronningegården, sundhedsbyggerier og uddannelsesinstitutioner som Aarhus Universitet og til sidst Det Danske Institut i Rom.

I november 2023 udgav Martin Søberg bogen ”Kay Fisker – Moderne arkitektur – levende tradition”. Monografien er baseret på Martin Søbergs omfattende forskning i Kay Fiskers virke som arkitekt. Tilgængelighed
Huset er i to plan og uden elevator.

Parkering
Det er ikke muligt at parkere på ejendommen. Og vi henstiller til, at man undlader at parkere på den lille grusvej, der leder helt op til ejendommen. Benyt i stedet muligheden for at parkere i vejsiden på Bøgebakken. 

Arrangementer til dig