Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()
Bertel Udsens eget hus
Edvard Heibergs eget hus
PHs eget hus

Foredrag om rum i arkitekternes egne huse

tirsdag den 31. oktober kl. 16:30 - 18:00
Jarmers Plads 2, 1551 København V
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Kay Fiskers toetagers lejlighed, Vilhelm Lauritzens elegante dobbelthus, J.F. Willumsens skønvirke-palæ, PH’s ukonventionelle familiebolig - og mange flere... Realdania By & Bygs portefølje af historiske ejendomme tæller hele 19 boliger tegnet til og af fremtrædende danske arkitekter i perioden 1900-1970. Boliger, der i dag rummer fortællingen om udviklingen af danskernes hjem med køkken-alrum, flydende rumforløb og plads til familieliv. Hør om de forskellige rum i arkitekthusene, der har formet dagliglivets rammer.  

Arkitekternes egne huse er smukke og inspirerende rammer om hverdagen selv i dag, hvor nogle har mange årtier på bagen. Men det er også historie i sten, træ og glas; det er udsagn om, hvordan fremsynede og innovative arkitekter gennem hele 1900-tallet gik forrest i oeuvret med at udvikle den danske boligkultur.

Internationale ideer blev omsat til en dansk kontekst, normer blev brudt, og arkitekternes egne hjem blev politiske markeringer, som afspejler den store omvæltning af samfundet, som har præget 1900-tallet. En omvæltning, der prægede måden, man byggede på, levede på, og indrettede sig på. 

Foredraget trækker tråde på tværs af Realdania By & Bygs samling af danske arkitekters egne huse og ser på, hvordan danskernes bolig på små 100 år har udviklet sig fra højborgerlige hjem til rummelige familieboliger; de store linjer, de banebrydende ideer, de små detaljer, de gode løsninger, og meget mere. 

Program
Cand.mag i moderne kultur og kulturformidling, Mette Rabølle Sørensen, og arkitekturhistoriker og projektleder, Astrid Weiss, fortæller med udgangspunkt i Realdania By & Bygs samling af enfamiliehuse fra 1900-1970 om fem udvalgte rum i arkitekternes egne huse. Vi serverer en kop kaffe undervejs. 

Tilmelding
Der er begrænset antal pladser, og tilmelding er nødvendig. Max. to pladser til klubpris pr. medlem undtaget erhvervsmedlemmer.

Tilgængelighed
Jarmers Plads 2 er tilgængelig for alle. Vi vil dog gerne på forhånd vide, om du har særlige behov ift. Mobilitet. 

Parkering
Det er ikke muligt at parkere på ejendommen. Vi anbefaler cykler eller offentlig transport. Ejendommen Jarmers Plads 2 ligger meget tæt på både Hovedbanegården, Nørreport og Vesterport station. 

Arrangementer til dig