Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Arne Jacobsens private panoramahus - kl. 15.30

torsdag den 26. august kl. 15:30 - 16:30
Strandvejen 413, 2930 Klampenborg
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Arne Jacobsens rækkehus i første parket til Bellevue Strand står med originale farver på væggene og nyt køkken og bad, efter Realdania By & Byg i 2019 renoverede ejendommen. Den fredede bolig fra 1951, hvor arkitekten boede og arbejdede i 20 år, banede sammen med Bellavista, Bellevue Teatret og tankstationen i Skovshoved vejen til Jacobsens internationale gennembrud.

Fra sit rækkehus på Strandvejen kunne Arne Jacobsen nyde lysreflekserne fra Øresund gennem stuens store sydvendte panoramavindue.

Den gode udsigt var dog ikke kun forbeholdt Jacobsen selv; i alle de bygninger, han tegnede langs Strandvejen i Klampenborg – Søholm I, II og III, Bellevue Teatret, Bellavista, Bellevue Strandbad og Tankstationen i Skovshoved – er udsigten over Øresund det tilbagevendende hovedmotiv. Hele området er i dag et æstetisk åndehul, der bærer præg af Arne Jacobsen.

Arkitektens eget hjem indgår i bebyggelsen Søholm I, der sammen med Søholm II og III er opført i 1949-1954. Jacobsens hus er opført med en lidt bedre bygningsmæssig finish end rækkens øvrige huse; der er blevet kælet særligt for interiørets detaljer og materialer, bl.a. gulve i ædle træsorter, indbyggede skabe, beslag, håndtag, og håndlister i messing – detaljer, som næsten alle er bevaret intakte.

I foråret 2019 foretog Realdania By & Byg en gennemgribende restaurering af ejendommen, som nu har fået nyt badeværelse, nyt køkken, som i stil og indretning tager udgangspunkt i den oprindelige køkkentegning, og vægge, lofter og træværk er farvesat på baggrund af en farvearkæologisk undersøgelse.

Både rækkehuset og haven blev fredet i 1987.

Program
Kl. 15.30 Restaureringsarkitekt Dorthe Bendtsen fortæller om arkitekturen, om Jacobsens liv i huset og om renoveringen i 2019.
Kl. 15.50 Vi ser nærmere på huset, haven og den gamle tegnestue.
Kl. 16.30 Arrangementet slutter.

Tilmelding
Der er begrænset antal pladser, og tilmelding er nødvendig. Max. to pladser til klubpris pr. medlem undtaget erhvervsmedlemmer.

Parkering og transport
Ankommer du i bil, er der en offentlig parkeringsplads skråt overfor huset ved Bellevuestranden.
Anvender du offentlig transport, er det nemmeste at stå af S-toget ved Klampenborg Station og gå de ca. 10 min til huset.

Tilgængelighed
Arrangementet er ikke egnet for kørestols- eller rollatorbrugere, da huset er i flere etager og med trapper.

COVID-19
Vi følger sundhedsmyndighedernes anvisninger. Mød ikke op til arrangementer, hvis du er smittet eller oplever feber, hoste, vejrtrækningsbesvær, muskelsmerter, hovedpine eller ondt i halsen. Hvis en person i dit hjem har COVID-19, beder vi dig også om at blive hjemme.

Arrangementer til dig