Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Arne Jacobsens ikoniske funkisvilla

tirsdag den 17. august kl. 16:00 - søndag den 8. august kl. 17:00
Gotfred Rodes Vej 2, 2920 Charlottenlund
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Markant. Kridhvid. Ikonisk. Iøjnefaldende. En frontløber i dansk arkitekturhistorie. Kom med indenfor i stjernearkitekten Arne Jacobsens private hus i Charlottenlund, som han tegnede i 1929.

Arkitekternes egne huse står altid og vibrerer på en helt særlig måde. De emmer ofte af en næsten barnlig begejstring for fremtiden og det nye, men samtidig har de noget af det gamle med sig. Det gælder også for Arne Jacobsens hus i Charlottenlund, som han tegnede og opførte til sig selv og sin familie i 1929. 

Indretningen var gammeldags, men ventilationsanlæggene under vindueskarmene, de særlige messingbakker til urtepotter, stålbordpladerne i køkkenet og den skibsagtige jerntrappe til tagterrassen var klare moderne elementer. 

Den markante funkisvilla med sin skarpskårne bygningskrop, flade tage og hvidmalede betonmure er Arne Jacobsens første eksempel på en bebyggelse med inspiration fra funktionalismen, og huset står i dag som et ikon for Jacobsens internationale periode.

Villaen fungerede som hjem og arbejdsplads for Arne Jacobsen frem til 1943, hvor han flygtede til Sverige sammen med tusindvis af andre danske jøder. Bygningen blev fredet i 1987 og er i dag udlejet til privat beboelse.

Læs mere om Arne Jacobsens hus i Charlottenlund

Program
Kl. 16.00 Kunst- og arkitekturhistoriker Astrid Weiss fra Realdania By & Byg fortæller om arkitekturen, restaureringen og Arne Jacobsens liv i huset.
Kl. 16.20 Vi ser nærmere på huset, haven og tegnestuen.
Kl. 17.00 Arrangementet slutter.

Tilmelding
Der er begrænset antal pladser, og tilmelding er derfor nødvendig. Max. 2 pladser til klubpris pr. medlem undtaget erhvervsmedlemmer.

Tilgængelighed
Bakkekammen 40 er ikke egnet for kørestols- eller rollatorbrugere. Husets førstesal er kun tilgængelig via en trappe, som kan være en udfordring for gangbesværede. 

COVID-19
Vi følger sundhedsmyndighedernes anvisninger. Mød ikke op til arrangementer, hvis du er smittet eller oplever feber, hoste, vejrtrækningsbesvær, muskelsmerter, hovedpine eller ondt i halsen. Hvis en person i dit hjem har COVID-19, beder vi dig også om at blive hjemme.

Arrangementer til dig