Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Meldahls rådhus i Fredericia - Væbnet for freden

onsdag den 12. april kl. 15:00 - 16:00
Bülows Plads, Vendersgade 30, 7000 Fredericia
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Fredericias gamle råd-, ting- og arresthus, der er opført i 1860 efter tegning af arkitekt Ferdinand Meldahl, fungerede frem til 2003 som ting/arresthus, dog i de senere år alene som retsbygning for kriminalretten.

Tag med historiker og teamleder i Realdania By & Byg, Troels Jeppesen, på rundvisning i Meldahls rådhus og hør om restaureringen af de smukke rum og sale, som både afspejler nationens, byens og arkitekturens historie.

Ikke mindst balkonen er et udtryk for, hvordan arkitekturen har været medspiller i fortællingen om nationen og byen, og hvert år den 6. juli, når byen fejrer slaget ved Fredericia i 1848, er balkonen og rådhuset midtpunkt for dagens taler – sådan som den alle dage har været. 

Råd-, ting- og arresthuset, der er opført i 1860 efter tegning af arkitekt Ferdinand Meldahl, er udtryk for den historicistiske periode i Danmark, hvor inspiration fra tidligere europæiske stilarter blev dyrket frit. Den pavillonagtige bygning repræsenterer således på én og samme tid norditaliensk middelalder og byzantinsk stil, og den regnes for et af Meldahls hovedværker i Jylland. 

Program
Historiker og teamleder ved Realdania By & Byg, Troels Jeppesen, viser rundt i huset og fortæller om historien og restaureringen. 

Tilmelding
Der er begrænset antal pladser, og tilmelding er nødvendig. Max. to pladser til klubpris pr. medlem undtaget erhvervsmedlemmer.

Tilgængelighed
Bygningen er udstyret med elevator. 

Arrangementer til dig