Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Odense Adelige Jomfrukloster

torsdag den 12. oktober kl. 15:00 - 16:30
Albani Torv 6, 5000 Odense
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Gemt bag massive munkestensmure midt i Odense gemmer der sig et overflødighedshorn af farver og fortællinger. Adelskvinden Karen Brahe stiftede i 1716 et jomfrukloster i den tidligere bispegård fra 1504. Indenfor er der mere end 50 spraglede sale og gange med historiske tapeter, stuklofter og dekorationsbemalinger fra 1700- og 1800-tallet.


FLERE RUNDVISNINGER PÅ DAGEN - SE UNDER "TIDSPUNKT"


Normalt er der ikke adgang for offentligheden. Men nu kan du komme ind og opleve det enestående jomfrukloster og høre om både arkitekturen, restaureringen og de koryfæer, der gennem tiden har været i huset - fra den stridbare skomagersøn, der blev bisp, til den følsomme eventyrdigter H.C. Andersen. 

I mere end 250 år havde ugifte adelsfrøkener deres gang i jomfruklostret, hvor de også nød godt af det omfangsrige bibliotek, som Karen Brahe oprettede. I dag er det fodtrin fra forskere og ansatte på Syddansk Universitet, som lyder i de mere end 50 spraglede sale, værelser og gange.

Det er blevet kaldt ”danmarkshistoriens største restaureringsprojekt”. Fem år tog det, før arkitekter, konservatorer og håndværkere i 2013 kunne erklære det 500 år gamle Odense Adelige Jomfrukloster for færdigrestaureret. Til gengæld var det et hus, hvis mangfoldige historie skinnede igennem i hvert et rum, hver en krog og hver en detalje, da Realdania By & Byg købte klosteret i 2008.

Glæd dig til at opleve:

- Arkaderummet og vintersalen
- Karen Brahes bibliotek
- De imponerende trapperum med marmoreringer og udskårne balustre
- Krydshvælvede kælderlofter fra senmiddelalderen
- Originale renæssancedøre
- Utallige historiske tapeter, vægmalerier og stuklofter

Program
Restaureringsarkitekt Dorthe Bendtsen indleder med at vise, hvordan du kan aflæse 500 års bygningshistorie i facaderne på jomfruklostret. Herefter kommer du rundt i en række udvalgte sale, kældre og rum og hører anekdoter fra husets 500 år lange historie som både bispegård, kongens gård, adelsgård og jomfrukloster.

Vil du hellere deltage i en onlinerundvisning, så se her

Tilgængelighed
Ejendommen er i tre etager med trapper. Arrangementet er derfor ikke egnet for gangbesværede. 

Arrangementer til dig