Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Nørre Sødam efter restaureringen

onsdag den 25. oktober kl. 13:30 - 14:30
Ved Åen 17, 6270 Tønder
NB: Arrangementet kræver tilmelding

En omfattende restaurering af en af Tøndermarskens få tilbageværende og ganske unikke værftgårde er netop slut. Oplev Nørre Sødam istandsat fra top til tå, inden den fredede gård tager imod de første Bed & Breakfast-gæster.


 FLERE RUNDVISNINGER PÅ DAGEN - SE UNDER "TIDSPUNKT"


Hver en sten er blevet vendt på Nørre Sødam lidt syd for Møgeltønder – en 250 år gammel gård, som ikke blot er fredet, men også udgør en sjældenhed. Nørre Sødam er nemlig en af de sidste intakte gårde i Danmark på kunstigt anlagte forhøjninger – såkaldte værfter - som skulle beskytte marskens mennesker og dyr mod oversvømmelser og stormfloder. Datidens form for klimasikring.

I mange måneder har håndværkere været i gang med at istandsætte både ude og inde, og nu er den omfattende restaurering endelig nået til vejs ende: En historisk værftgård er bevaret, og en ny epoke som bolig og Bed & Breakfast kan begynde.

Nørre Sødam står i dag med helt nyt stråtag og nye skorstene, og bortset fra laden er der overalt blevet isoleret og lagt gulvvarme. Den historiske arkengaf er genopbygget, ligesom dele af murværket er genopmuret. Døre og vinduer er reparerede, og i stuehuset er dele af den oprindelige indretning genskabt.

I den tidligere ko- og hestestald er indrettet fire Bed & Breakfast-værelser og en lejlighed med tilhørende badeværelser samt et fællesrum med køkken. 

Program
Arkitekt Lise Christensen fortæller sammen med arkitekturformidler Mette Rabølle Sørensen om den særegne bygningstype, restaureringen og den fremtidige anvendelse af Nørre Sødam.

Rundvisningerne finder sted som optakt til åbent hus søndag den 29. oktober.

Praktisk information
Rundvisningen foregår delvist udendørs, så husk varmt tøj. 

Tilgængelighed
Arrangementet er ikke egnet til kørestolsbrugere.

Arrangementer til dig