Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Familien Jensens Gård i Korup

tirsdag den 30. april kl. 15:00 - 16:00
Korupvej 21, 5210 Odense NV
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Familien Jensens Gård er et sjældent, helstøbt eksempel på en gård bygget på velstand og skabt af andelsbevægelsen. I 2022 afsluttede Realdania By & Byg restaureringen af den fynske gård, som igen står med sine originale dekorationsbemalinger, gamle vognporte, karlekamre og underjordisk roekule.


FLERE RUNDVISNINGER PÅ DAGEN - SE UNDER "TIDSPUNKTTidligere var arkitektur og byggeskik i landbruget præget af lokale traditioner. Sådan var det ikke med Familien Jensens Gård opført i 1900 i Korup, nær Odense.

Gården var i sin tid et landbrug skabt til en rationel drift med brug af tidens nyeste produktionsformer. Der var tale om et moderne landbrug, som fejede hen over hele landet i slutningen af 1800-tallet: Historicismen. 

Fra 2020 til 2022 har håndværkere, konservatorer og højt specialiserede restaureringsmalere haft deres gang på gården for at sikre den for eftertiden. Efter restaureringen står stuehusets lofter og vægge igen med de originale bemalinger og dekorationer tindrende klare, ligesom også døre, karme og paneler er restaureret med brug af samme historiske malertekniker, som blev anvendt for 120 år siden. 

Program
Vi mødes på gårdspladsen, hvorefter vi bevæger os indenfor i stuehuset og avlsbygningerne i selskab med historiker og teamleder i Realdania By & Byg, Troels Jeppesen. Tilgængelighed
Arrangementet er ikke egnet for kørestolsbrugere.

 

Arrangementer til dig