Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

INTRO: Landsted tegnet af Kay Fisker

onsdag den 3. juli kl. 18:00 - 19:00
Valnøddevænget 10, 3000 Helsingør
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Oplev det fredede landsted, nærstuder farver og detaljer, tag fotos og få en introduktion til arkitekturen.

De fleste husker ham nok bedst for de store boligbebyggelser som Vestersøhus og Dronningegården i København. Andre vil koble hans navn til det store gule murstensbyggeri, der udgør Aarhus Universitet. 

Men allerede som 23-årig tegner den senere så betydningsfulde danske arkitekt Kay Fisker et helt særligt landsted med dristige og dramatiske farver på en højtliggende grund i Snekkersten.

Det 251 kvadratmeter store hus er opført i 1917-18 som sommerresidens for en københavnsk fabrikant. I dag er landstedet, der både i helhed og detaljer afspejler Fiskers særkender og tilgang til arkitektur, fredet og omdannet til helårsbolig.

Det kan du se frem til at opleve:

  • En spisestue med dybrøde vægge og en gammel kalorifereovn, udsmykket med hollandske kakler.
  • En tofarvet spisestue i dyb lilla og mørk grøn og med 100 år gamle klinker på gulvet.
  • Fornemmelsen af at være på en borg. En spindeltrappe leder op til en lyserød morgenstue med et imponerende træloft på første sal.
  • Et snedkerfremstillet køkken og nyistandsatte badeværelser.
  • Den 3.000 kvadratmeter store grund på toppen af en bakke med udsigt over Øresund


Program

Arkitekturformidler Mette Rabølle Sørensen giver en kort fælles introduktion til Kay Fisker, landstedet og Realdania By & Bygs restaurering i 2014-16. Derefter er der mulighed for at opleve huset på egen hånd, tage fotos, stille spørgsmål og nyde haven.

Bemærk: Huset fremstår umøbleret, da det pt. er mellem lejere.

Hvad er et introarrangement?
Et introarrangement er for alle. Det eneste, det kræver, er lysten til at opleve en historisk og bevaringsværdig bygning tæt på. Et introarrangement er en mulighed for at opleve huset uden møbler, for at nærstudere detaljer, for at få en kort indføring i projektet, for at tage billeder og for at komme lidt tættere på Realdania By & Byg Klubben.


Tilgængelighed
Arrangementet er ikke egnet for kørestolsbrugere eller gangbesværede.

Parkering
Vi henstiller til at parkering af biler sker på Bøgebakken eller Valmuevej. Herfra kan man gå henad Valnøddevænget og op ad den smalle indkørsel til huset.
Se kort over parkeringen
Snekkersten Station ligger 1000 meters gang fra Valnøddevænget.

Arrangementer til dig