Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Juledage på marskgården i Højer 2023

fredag den 8. december kl. 15:00 - søndag den 10. december kl. 11:00
Torvet 1, 6280 Højer
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Solopgang og havørne ved Vidåslusen, sønderjysk julefrokost, historisk byvandring i Højer, lav din egn julemedister og rundvisning på Schackenborg Slot. Tre dage med mad-, natur- og kulturhistorie og sønderjyske juletraditioner i Tøndermarsken. Opholdet udbydes i samarbejde mellem Vadehavets oplevelser og Realdania By & Byg Klubben.

Den fredede marskgård Højergård midt på torvet i Højer danner ramme om opholdet. Realdania By & Byg har i 2017-2019 restaureret og transformeret gårdens historiske huse og lade til en ny madlejrskole. Det er sket for at bevare den værdifulde stedbundne bygningskultur og give Højergård nyt indhold og en moderne anvendelse.

Vi skal bo på Højergårds 15 værelser, der er udstyrede med køjesenge, eget bad & toilet. Der kan bo mellem 1 og 5 gæster på hvert værelse. Du deler kun værelse med dem, du bestiller opholdet sammen med. Se programmet nedenfor.

SÆRPRIS til REALDANIA BY & BYG KLUBBEN: Kr. 2.045,- per person

Tillæg for enkeltværelse på kr. 600,- opkræves ved ankomst. 

Prisen indeholder: 2 overnatninger på Højergård, morgenmad og aftensmad x 2, frokost, kaffe, the og chokolade, guidede ture, transport og entréer, lånecykler med lys på samt en ”Stærekasse” med lokale vareprøver og inspiration til at tage med hjem.

Har du spørgsmål?
Kontakt Morten Riis fra Vadehavets oplevelser på telefon 21 62 64 52 eller morten@vadehavetsoplevelser.dk

PROGRAM

Dag 1

- Ankomst til Højergård
- Fortælling og rundvisning på Højergård
Højer er ét af de sjældne eksempler i Danmark, hvor gårde og byhuse endnu ses side om side. Bykernen består af smalle gader og pladser i et varieret forløb, hvor velbevarede bygninger, opført i traditionel byggeskik med egnskarakteristiske træk, danner et levende kulturmiljø.
- Middag
Aftensmad med afsæt i årstidens råvarer.
- Lav dine egen originale Højer julepølser

Lav sønderjysk julemedister og kålpølser med slagtersvende fra Højer. Gæsterne får mulighed for sammen med slagtersvende fra Højer pølser, at lave deres egne julepølser med de originale ingredienser fra Højer. Pølserne indgår som en del af det sønderjyske julebord som gæsterne selv er med til at tilberede i Højergårds køkkener.
-Aftenkaffe 

Dag 2
- Morgenmad

- Ørnetur på Vidåslusen
Oplev solopgangen og Havørne ved Vidåslusen. Vi tager med en lokal naturguide ud til vidåslusen. Der serveres morgenkaffe og the, og vi oplever sammen solopgangen over marsken og ser de store flokke af bramgæs der trækker og havørne på jagt. Rundvisning på bygningsværket Vidåslusen.
- Sønderjysk julefrokost
Smag på de sønderjyske juleretter. I Sønderjylland mødes danske og tyske juleskikke. Vi går samme i køkkenet og tilbereder dele af en sønderjysk julefrokost. Vi skal for eksempel smage grønkål og hvidkål og skal igennem et udsnit af, rollmops, stegte sild, surrib, solæg, sønderjyske frikadeller, gammeldags hvidkål, hvidkålsbudding og julemedister.
- Besøg i kongebyen Møgeltønder
Arkitekturhistorisk besøg i kongebyen Møgeltønder. Med lokal guide besøger vi Schackenborg slot og anlæg, Møgeltønder Kirke og den historiske slotslade Slotfelt.
- Sønderjysk vintermiddag og aftenkaffe
Vi tilbereder grønlangkål på Sønderjysk maner`med kålpølser, "nervøs" flæsk med brune og hvide kartofler. Vi skal smage svineskank med surkål og vinsuppe med stuvede kartofler, og slutter af med kaffe med knepkager, rugbrødslagkage og gode råd.
- Julefortællinger med ginsmagning, glögg og æbleskiver
Sønderjyske julefortællinger på Højergård. En hyggelig aften i selskab med en historiefortæller, marsk ginsmagning, gløgg og æbleskiver på Højergård.

Dag 3
- Morgenmad
- Historisk byvandring i Højer
Højer er en af de få småbyer i Danmark, hvor gårde og byhuse endnu ses side om side. Bykernen består af smalle gader og pladser med velbevarede bygninger opført i traditionel byggeskik med egnskarakteristiske træk som danner et levende kulturmiljø.
-Afrejse med mad til hjemturen


Praktiske bemærkninger
Sodavand, juice, øl, snaps og vin kan tilkøbes på stedet og betales med MobilePay.
- Rullende Check-in på Højergård i tidsrummet kl. 15:00 - 17:00. Afrejse fra Højergård kl. 11:00
- Spørgsmål om program, opholdets indhold og aktiviteter varetages af Vadehavets oplevelser.

Skriv til: morten@vadehavetsoplevelser.dk

Højer By
Højer by er ét af de efterhånden sjældne steder i Danmark, hvor gårde og byhuse endnu ses side om side. Bykernen består af smalle gader og pladser i et varieret forløb, hvor velbevarede bygninger, opført i traditionel byggeskik med egnskarakteristiske træk, danner et levende kulturmiljø. Højer er rig på arkitektonisk kulturarv, og bykernen rummer en af landets højeste koncentrationer af fredede og bevaringsværdige bygninger.

Tøndermarsk Initiativet
Tøndermarsk Initiativet er et samarbejde mellem Realdania, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til Almene Formaal, Nordea-fonden og Tønder Kommune om at udvikle Tøndermarsken, så området bliver endnu mere attraktivt at besøge, bo og arbejde i. 
Læs mere om "Tøndermarsk Initiativet" 


Vadehavets oplevelser
Arrangøren 'Vadehavets oplevelser' er en Højer-virksomhed, der samler og udbyder autentiske og unikke fælles oplevelser omkring mad, natur og kultur i Tøndermarsken og Nationalpark Vadehavet. På tværs af familier og generationer - på naturlig vis. 
Følg Vadehavets oplevelser på Facebook

Marskgården i Højer
Marskgården i Højer omfatter en lille samling af historiske huse Et 200 år gammelt stuehus fra en af byens marskgårde, en tyskinspireret villa fra 1906 og en lade fra 1700-tallet. Til sammen fortæller de tre bygninger om en særlig byggeskik, som i generationer er formet af naturen, kulturen og historien i Sønderjylland. I dag ejes Marskgården i Højer af Realdania By & Byg, hvis restaurering skal fremme den levende bygningskultur.
Læs mere om Realdania By & Bygs marskgård


       
Praktiske bemærkninger
Sodavand, juice, øl, snaps og vin kan tilkøbes på stedet og betales med MobilePay.
- Rullende Check-in på Højergård i tidsrummet kl. 15:00 - 17:00. Afrejse fra Højergård kl. 11:00
- Spørgsmål om program, opholdets indhold og aktiviteter varetages af Vadehavets oplevelser.

Skriv til: morten@vadehavetsoplevelser.dk

Opholdet gennemføres ved 20 tilmeldte. Skulle det ikke blive gennemført, får tilmeldte deltagere direkte besked.

Arrangementer til dig