Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()
Knud Friis' eget hus

Knud Friis' eget hus

torsdag den 9. november kl. 11:30 - 12:30
Højen 13, 8220 Brabrand
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Knud Friis’ villa fra 1958 står med sit brutalistiske formsprog som et autentisk vidnesbyrd om den arkitektur, der blev så kendetegnende for den legendariske tegnestue Friis & Moltke. Oplev den fredede arkitektbolig, der fremstår med en elegance og en lethed, selvom den er bygget i beton.


FLERE RUNDVISNINGER PÅ DAGEN - SE UNDER "TIDSPUNKT"


I 1958 opførte aarhusarkitekten Knud Friis et hus til sig selv på en høj i Brabrand. Dengang blev huset opfattet som aparte. I dag regnes den for et arkitektonisk mesterværk. 

For med det hus introducerede Knud Friis samtidig en ny arkitektur i Danmark. En arkitektur, der henter sin kraft i brugen af rå materialer og synlige konstruktioner, og som Knud Friis sammen vennen og kollegaen Elmar Moltke kom til at stå i spidsen for.

Friis & Moltke har beriget og begejstret både arkitekter og brugere gennem årtier med værker som Entreprenørskolen i Ebeltoft, Scanticon, Odder Rådhus, Vestervang, Hotel Lakolk på Rømø, Skjoldhøjkollegiet og et væld af enfamiliehuse.

Knud Friis’ eget hus, hvor arkitekten levede med sin familie i over 50 år, er et kompromisløst eksempel på arkitektens smag, stil og intention. Villaen blev i 2008 fredet og i 2011 overtaget og restaureret af Realdania By & Byg.

Program
Arkitekt og arkitekturformidler Dorthe Bendtsen viser rundt og fortæller om arkitekturen, Knud Friis' liv i huset samt Realdania By & Bygs restaurering. Rundvisningen begynder ude og fortsætter indenfor.

Bemærk: Huset er udlejet til beboelse og fremstår derfor møbleret. Det er ikke tilladt at fotografere indenfor.Parkering
Bemærk, at parkering ved huset ikke er muligt, og der er kun ganske få parkeringsmuligheder på de nærliggende veje, som er små og smalle.

Af hensyn til områdets beboere anbefaler vi, at du parkerer bilen på Jobcenter Aarhus' p-plads på Silkeborgvej 622 og går resten af vejen op til huset (se hurtigste gårute).

Orienter dig på et kort på forhånd og kom i god tid.

Arrangementer til dig