Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()
Esken -  Sven Eske Kristensens sommerhus

Esken – I sommerhus med velfærdsstatens arkitekt

tirsdag den 20. august kl. 14:00 - 15:30
Vindekilde Strandvej 41, 4540 Fårevejle
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Bellahøj, Bredalsparken og et utal af skoler, fabrikker og kontorhuse. Svenn Eske Kristensen var en af efterkrigstidens mest produktive arkitekter og er blevet kaldt for velfærdsstatens arkitekt. Oplev arkitektens sommerhus ”Esken”, der afspejler hans idealer om den gode bolig og godt håndværk.


 FLERE RUNDVISNINGER PÅ DAGEN - SE UNDER "TIDSPUNKT"


Kongelig bygningsinspektør og arkitekt Svenn Eske Kristensen var en af efterkrigstidens mest produktive arkitekter.

Hans eget sommerhus ”Esken” fra 1954 i det naturskønne område "Bjergene" i Odsherred er et af de mest markante og fremtrædende eksempler på hans virke.

Den gennemtænkte arkitektur og store håndværksmæssige kvalitet gør sommerhuset til et enestående værk i dansk sammenhæng.

Kristensen markerede sig stærkt i boligbyggeriets udvikling fra 1950’erne og frem med krav og holdninger til den gode bolig. Han arbejdede ivrigt for at gøre boligbyggeriet både billigere og bedre, og han blev foregangsmand for industrialisering af byggeriet ved at bruge præfabrikerede elementer. På den måde har Svenn Eske Kristensen haft stor indflydelse på udviklingen af forstæderne omkring København og vandt deraf tilnavnet ”velfærdsstatens arkitekt”.

Arkitekturen associerer til en æske, der består af to kontrastfyldte bygningskroppe. Samtidig er navnet på huset en reference til familiens og arkitektens mellemnavn 'Eske'. Huset er opført i 1954 og i dag lejet ud som fritidsbolig og fremstår derfor møbleret.
Læs mere om Esken

Program
Restaureringsarkitekt Dorthe Bendtsen fortæller om Svenn Eske Kristensens virke og om sommerhuset Esken. Herefter går vi på opdagelse i sommerhuset, annekset og haven. Der afvikles flere rundvisninger på dagen.

Arrangementer til dig