Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()
Bakkekammen 40 i Holbæk

Bedre Byggeskik på Bakkekammen 40

onsdag den 9. oktober kl. 12:30 - 14:00
Bakkekammen 40, 4300 Holbæk
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Få et sjældent kig ind bag murene til en af landets bedst bevarede eksempler på Bedre Byggeskik-arkitekturen: Den fornemme grosserervilla tegnet af Ivar Bentsen på Bakkekammen 40 i Holbæk.  


FLERE RUNDVISNINGER PÅ DAGEN - SE UNDER "TIDSPUNKT"


Grosserervillaen på Bakkekammen 40 ligger som kronen på værket i området i Holbæk, der i dag står som arnestedet for bevægelsen Bedre Byggeskik. 

Den fredede ejendom fra 1917 regnes for et af periodens og ikke mindst arkitekten Ivar Bentsens hovedværker. Ivar Bentsen var en af de drivende kræfter i arkitekturbevægelsen Bedre Byggeskik, der arbejdede for at højne dansk bygningskultur. 

I 2017-2018 restaurerede Realdania By & Byg den mægtige villa, der står utroligt velbevaret med smukke detaljer som Meissen-porcelænsfliser, snedkerskabe, fyldingsdøre og historicistiske malingslag. 

Med til ejendommen, som i dag er udlejet til beboelse, hører en garage, staldbygning, vognport og det 5.000 kvadratmeter fredede haveanlæg, der typisk for tiden er anlagt symmetrisk omkring en akse.

Program
Restaureringsarkitekt Dorthe Bendtsen fortæller om Bedre Byggeskik-arkitekturen, som den kommer til udtryk i villaen, og om Realdania By & Bygs nænsomme restaurering. Rundvisningen krydres med anekdoter om dengang i 1917-18, da huset blev bygget til byens grosserer, som flyttede ind på de 600 kvadratmeter med ’herskab & tjenestefolk’.Tilgængelighed

Bakkekammen 40 er ikke egnet for kørestols- eller rollatorbrugere. Husets førstesal er kun tilgængelig via en trappe, som kan være en udfordring for gangbesværede.  

Arrangementer til dig